Arbeta i Oskarshamns församling

Vi söker just nu präst!

Komminister 100%

En av våra komministrar går i pension och vi söker därför en präst.

I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och vi kan stoltsera med en egen Barnens katedral. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna.

Vi söker dig: reflekterade församlingsbyggare, som förankrad i Kristus vill vara med och bygga församling med hjärta och utgångspunkt i söndagens gudstjänster.

I tjänsten ingår, förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar, att vara en del i ett stabilt och kreativt konfirmandarbetslag bestående av präster, musiker, pedagoger och ungdomsledare. Utöver detta finns möjlighet att fördjupa inriktningen på tjänsten beroende på om din längtan och dina gåvor lutar åt barn och ungdom, vuxenpedagogik eller diakoni.
Är du en lagspelare? Du kommer att tillhöra ett team av goa, kloka och begåvade medarbetare och det är viktigt för oss att du kan trivas med att vara en i laget, samtidigt som du också måste ha förmågan att kunna arbeta självständigt.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Kvalifikationer: Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning.
Varaktighet, arbetstid och tillträde: Heltid och tillsvidare enligt överenskommelse.
Information om tjänsten lämnas av: Marie Ivarsson, pastoralchef, tel. 076-794 42 06 eller mail: marie.ivarsson@svenskakyrkan.se
Fackliga kontaktpersoner: KyrkA Fredrik Hollertz tel. 036-31 36 01
och Vision Helena Fyhr Abrahamsson tel. 0470- 70 48 65

Välkommen att skicka din ansökan till:
Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn.
Det går även bra att maila in din ansökan till: oskarshamns.forsamling@svenskakyrkan.se.
Ange referens ”Ansökan präst”.

Att bifoga din ansökan: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.

Sista ansökningsdag 2020-10-04

Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat med cirka 11 000 medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan.

Klicka här för att ladda ner platsannonsen enligt ovan.