Foto: Gustav Hellsing/Ikon

Diakoni

Församlingens diakonala verksamhet finns till för dig i livets alla skeenden. Grunden för den diakonala verksamheten är Guds kärlek, som den möter oss i Jesus Kristus. Församlingarna bedriver diakoni på flera olika plan och stödjer människor i olika situationer.

När livet krisar, som vid sjukdom, oro, sorg, utanförskap, ensamhet, arbetslöshet behöver alla en utstråckt hand. Här finns det stöd och hjälp för dig oavsett var i livet du befinner dig.

Vi arbetar med direkthjälp, samtal, förmedling av kontakter. Vi erbjuder också själavårdssamtal eller förbön och olika mötesplatser.

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Samtal

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Norra Tjust pastorat när du vill prata med en präst eller en diakon. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Diakonimottagning

Välkommen till öppen mottagning. Gamleby församlingshem, måndagar 10-12.

Uppvaktningar

Svenska kyrkans församlingar i Norra Tjust pastorat vill gärna uppvakta sina äldre medlemmar när de fyller år.

Någon spelar piano.

Andakter på äldreboende

Välkommen till andakter på äldreboende i Norra Tjust Pastorat.

Leva vidare-grupp

Att förlora någon som stått en nära i livet är som att förlora en del av sig själv. Många upplever det som befriande att få dela tankar, känslor och minnen med andra i samma situation.

Någon håller upp en liten stickad kofta.

Syföreningar och Stickcafé

Välkommen till syföreningsgemenskap.

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.

Dagträffar

Välkommen till gemenskap.

En uppskuren brödlimpa ligger på en skärbräda.

Luncher

Välkommen att dela gemenskap och måltid.

En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelsamtal

Välkommen att läsa och samtala om kommande söndags bibeltexter.

Diakoni – kyrkans omsorg

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för arbetet är Guds kärlek, som den möter oss i Jesus Kristus.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.