Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 96 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nikodemussamtal

Varje kväll kl 22 under Almedalsveckan bjuder vi in till ett personligt samtal med dagens parti i Visby S:ta Maria domkyrka.

I skärningspunkten mellan religion och politik. Inte debatt eller utfrågning utan öppet och ärligt samtal om religionens möjliga roll för politiken och tvärtom, men även politikern som person får utrymme.

Söndag 3 juli 22-23

Liberalerna

Medverkande: Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot.

Samtalsledare: Lisbeth Gustafsson, journalist och Mats Hermansson, domprost, Visby domkyrkoförsamling.

Måndag 4 juli 22-23

Centerpartiet

Medverkande: Michael Arthursson, partisekreterare.

Samtalsledare: Lisbeth Gustafsson, journalist och Mats Hermansson,
domprost, Visby domkyrkoförsamling.

Tisdag 5 juli 22 -23

Socialdemoraterna

Medverkande: Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister.

Onsdag 6 juli 22-23

Kristdemokraterna

Medverkande: Jakob Forssmed, riksdagsledamot.

Torsdag 7 juli 22-23

Sverigedemokraterna

har avböjt medverkan i Nikodemussamtal.

Denna kväll framförs konserten Musik & Männiksor – om flyktingars liv och flykt med Musikmakarna från Örnsköldsvik.

Se vidare information under Gudstjänster och konsert.

Fredag 8 juli 22-23

Miljöpartiet

Medverkande: Isabella Lövin, språkrör, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, vice statsminister.

Lördag 9 juli 17:00

vänsterpartiet

Medverkande: Jonas Sjöstedt (V), partiledare.
Samtalsledare: Lisbeth Gustafsson, journalist och Mats Hermansson, domprost, Visby domkyrkoförsamling.

Lördag 10 juli 22-23

moderaterna

Medverkande: Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot, 2:e vice ordförande i Moderaterna.