Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Svenska kyrkan finns på plats i Almedalen för att bidra i det politiska samtalet. Genom vår närvaro vill vi lyfta angelägna frågor och föra diskussionen framåt. Svenska kyrkan är en del av den världsvida kyrkan.

Genom vårt breda diakonala och sociala arbete, både i Sverige och internationellt, har vi konkret och ibland unik kunskap om människors livssituation. Det handlar om allt från barn och unga, jourhavande präst och arbete med flyktingar till biståndsfrågor, fred och försoning.

I Almedalen möts representanter för Svenska kyrkan, politiker, opinionsbildare och journalister. Därför finns Svenska kyrkan på plats, dels med egna seminarier, dels som medverkande i andras.

Svenska kyrkans internationella arbete lyfts på olika scener, både i egen och andras regi.

Nikodemussamtal, där inbjudna partiledare/representanter talar om livsfrågor hålls varje kväll i S:ta Maria domkyrka.

Nytt för 2016 var "Samtal under valven". Här reflekterar samhällsintressanta personer över viktiga frågor om samhälle och värld.

Sankta Maria domkyrka rymmer ett rikt gudstjänstliv. Under Almedalsveckan blir samhällsfrågorna tydligare i gudstjänsterna.

Välkommen att möta Svenska kyrkan i Almedalen.