Seminarium i Visby S:ta Maria domkyrka. Maria Lundberg, Haitis tidigare premiärminister Claudette Werleigh samt prästen/forskaren Elisabeth Gerle samtalar med Erik Lysén i seminariet om Haiti efter jordbävningen.
Foto: Ewa Almqvist/IKON

Svenska kyrkan erbjuder samtal, seminarier, gudstjänster och konserter i Almedalen 2019. Välkommen att vara med – tillsammans bygger vi ett samhälle där medmänsklighet och humanitära värderingar är ledstjärnor.

I förgrunden videokamera. I bakgrunden tre personer kring dator.

Filmer från Almedalen 2019

Här har vi samlat olika filmade seminarier där Svenska kyrkan finns med en eller annan form, antingen som arrangörer eller medverkande.

Svenska kyrkans seminarier

Vi håller ett antal seminarier och samtal under veckan i Almedalen. Här hittar du våra seminarier och några exempel på andras arrangemang där någon från Svenska kyrkan medverkar.

Samtal under valven

Under domkyrkans valv pratar vi med samhällsinriktade personer som reflekterar över vårt samhälle och vår värld.

Nikodemussamtal

Varje kväll under Almedalsveckan bjuder vi in till ett personligt samtal med dagens parti i Visby S:ta Maria domkyrka.

Ärkebiskop Antje tar ett spadtag bland trädplantor.

Ärkebiskopen i Almedalen

Ärkebiskop Antje Jackelén medverkar traditionsenligt i Almedalen även 2019.

Gudstjänster och konserter

Genom ord, ton, samtal och bön utforskar vi hur Guds existens påverkar oss människor till att skapa ett gott samhälle. Välkommen till Svenska kyrkan i Almedalen 2019.