Gudstjänster och konserter

Genom ord, ton, samtal och bön utforskar vi hur Guds existens påverkar oss människor till att skapa ett gott samhälle. Välkommen till Svenska kyrkan i Almedalen 2018.

Söndag 1 juli 2018

Välsignelse

Hamnplan
10:00

Svenska kyrkan inleder Almedalsveckan tillsammans med Equmeniakyrkan med en välsignelseakt nere vid Hamnplan, som nye biskopen i Visby Thomas Petersson leder. I procession går vi tillsammans med kören Gudskelov upp till domkyrkan för söndagsgudstjänst.

högmässa

S:ta Maria domkyrka, Västra Kyrkogatan 2

Predikant: Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Stockholm, Equmeniakyrkan

Jonathan Johansson med band, tre bandmedlemmar med Jonathan i mitten mot gul bakgrund.
Jonathan Johansson med band. Bild: Okänd

Onsdag 4 juli 2018

Morgonmässa

St:a Maria domkyrka, Västra kyrkogatan 2
08:00

Ansvarig: Cecilia Nyberg

Seminarium och konsert: Det ickekommersiella kyrkorummet som plats för musikaliska möten

St:a Maria domkyrka, Västra kyrkogatan 2
23:45-23:55 (med efterföljande konsert till ca. 01:00)
Fri entré

Sveriges största sammanhållna förvaltare av kulturarv och Sveriges största konsertarrangör, vilken möjlighet och uppgift finns för Svenska kyrkan att visa bredden av all den musik som skapas igår och idag? Vid midnatt övergår seminariet till en konsert med Jonathan Johansson för fortsatt reflektion.

Konserten inleds med en presentation av Mikael Karlsson Aili och Charlotte Wells från kyrkokansliet i Uppsala.

• Jonathan Johansson, artist
  • Emmanuel Hailemariam
  • Mats Sandahl
  • Alexander Antser