Träffas och umgås

Lundby församling har många mötesplatser. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans.

Tro, toner och tilltugg

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka! En torsdag i månaden fylls huset av aktiviteter för alla åldrar. Drop-in från klockan 16.

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter. Det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Språkcafé i Växthuset

Välkommen till språkcaféet i Brämaregårdens kyrka! Vi träffas i trädgården vid kyrkan för att prata lätt svenska och fika tillsammans.

Språkcafé i Länsmansgårdens kyrka

Learn swedish with us! På onsdagskvällar träffas vi i Länsmansgårdens kyrka för att fika och prata svenska. Alla kan vi lära och lära ut. Välkommen även du som kan svenska.

Bokträffar på BAKA Stenugnsbageri

Välkommen till bokträffar på BAKA på Eriksberg! Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst.

Bokkvällar på Kville Saluhall

Välkommen till bokkvällar på Kville Saluhall! Vi träffas för att prata om en roman vi läst. Det finns även fina möjligheter till att köpa något gott att äta eller dricka på plats.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Brämaregårdens kyrka och i Lundby församlingshem. Välkommen med din berättelse!

Gemenskapsträff i Biskopsgården

Välkommen till gemenskap med fika, samtal och ibland högläsning.

Tisdagsträffen i Länsmansgårdens kyrka

Välkommen till andakt och gemenskap!

Café i Toleredskyrkan

Välkommen till gemenskap kring kaffeborden i Toleredskyrkan på måndagar kl. 10.30-12.00. Kl. 12.00 är det en enkel andakt i kyrkan.

Vill du umgås över en fika eller en bit mat?

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.