Träffas och umgås

Lundby församling har många mötesplatser. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans.

Följ med på promenad!

På tisdagar finns det möjlighet att följa med på promenad vid Slätta damm tillsammans med andra. Från 6 september samling kl. 14.00.

Torsdagar i Biskop

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka! En torsdag i månaden fylls huset av aktiviteter för alla åldrar.

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter. Det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Män emellan

Konceptet Män emellan rymmer ett antal samtalskvällar som vänder sig till dig som är man från 30 år och uppåt, som vill träffas för att reflektera och diskutera livsnära händelser.

Språkcafé i Länsmansgårdens kyrka

Learn swedish with us! På onsdagskvällar träffas vi i Länsmansgårdens kyrka för att fika och prata svenska. Alla kan vi lära och lära ut. Välkommen även du som kan svenska.

Bokträffar på BAKA Stenugnsbageri

Välkommen till bokträffar på BAKA Stenugnsbageri under hösten. Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst. Första tillfället 30 augusti delar vi med oss av boktips till varandra.

Bokkvällar på Kville Saluhall

Välkommen till bokkvällar på Kville Saluhall! Vi träffas för att prata om en roman vi läst. Det finns även fina möjligheter till att köpa något gott att äta eller dricka på plats. Höstens första bokkväll är onsdag 7 september.

Andakt i Länsmansgården

Välkommen till andakt och gemenskap på tisdagar kl. 11.45.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Brämaregårdens kyrka. Den 9 november startar en ny grupp.

Vill du umgås över en fika eller en bit mat?

Hållplats Tolered

Varje torsdag kl. 13-15 är du välkommen till Toleredskyrkan för en enkel kopp kaffe/te och samtal. Ofta finns möjlighet att gå in i kyrkan för ljuständning och enskild andakt. Det finns pocketböcker att låna och tidningar att läsa.

Mötesplats Lundby nya

Gemenskap och enkelt fika. Samlingar för Liten & Stor och Bibelstudium pågår samtidigt. Onsdagar kl. 13.00-16.00 och fredagar kl. 09.00-12.00. Onsdag 31/8 och fredag 2/9 är Mötesplats Lundby nya stängd.

Varm gul soppa med persilja strött över

Tisdagssoppa med andakt i Länsmansgårdens kyrka

Umgås över en sopplunch! Välkommen till Länsmansgårdens kyrka på tisdagar under terminerna.

Mat & Prat i Brämaregården

Umgås över en bit mat!

Mötesplats Biskopsgården

Kom och fika, träffa gamla vänner och lär känna nya! Det serveras smörgåsfika kl. 11.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.