Träffas och umgås

Lundby församling har många mötesplatser. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans.

Lär dig göra bibliska figurer

Varannan torsdag tillverkas bibliska figurer i och till Toleredskyrkan. Kursledare är Eleonor Evenbratt. Läs mer här.

Följ med på promenad!

På tisdagar finns det möjlighet att följa med på promenad vid Slätta damm tillsammans med andra. Läs mer här!

Torsdagar i Biskop

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka! En torsdag i månaden fylls huset av aktiviteter för alla åldrar.

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter. Det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Promenera tillsammans

Ta en promenad tillsammans med andra! Vi möts på torsdagar vid kyrktrappan och promenaden anpassas efter vilka som deltar. Promenaden är en del av Växthuset i Brämaregårdens kyrka.

Språkcafé i Länsmansgårdens kyrka

Learn swedish with us! På onsdagskvällar träffas vi i Länsmansgårdens kyrka för att fika och prata svenska. Alla kan vi lära och lära ut. Välkommen även du som kan svenska.

Bokträffar i Rambergskyrkan

Välkommen till bokträffar i Rambergskyrkan! Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst. 

Bokkvällar på Kville Saluhall

Välkommen till bokkvällar på Kville Saluhall! Vi träffas för att prata om en roman vi läst. Det finns även fina möjligheter till att köpa något gott att äta eller dricka på plats.

Andakt i Länsmansgården

Välkommen till andakt och gemenskap på tisdagar kl. 11.45.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Brämaregårdens kyrka och i Lundby församlingshem. Välkommen med din berättelse!

Vill du umgås över en fika eller en bit mat?

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.