Andlighet och fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Alphagrupp - introduktionskurs i kristen tro

Är du 18–65 år och nyfiken på att veta mer om kristen tro? Välkommen att vara med i en Alphagrupp i Lundby församlingshem.

Bibelstudium i Lundby nya kyrka

Förstår du vad du läser? Välkommen till bibelstudium i Lundby nya kyrka. Här läser vi Bibeln och samtalar om Bibelns berättelser, särskilt fokus är på den kommande söndagens texter.

Samling kring Bibeln i Lundby nya kyrka

Här träffas vi för att tillsammans samtala om texterna i bibeln. Du är välkommen oavsett förkunskaper, vi kan alla bidra.

Bibelsamtalsgrupp i Länsmansgården

Bibelsamtal för dig som är intresserad av att prata och fundera med andra kring texterna i bibeln. Varje måndag kl. 13 i Länsmansgårdens kyrka.

Lär dig mer om kristen tro

Vill du lära dig mer och samtala med andra om den kristna tron? Då kan kursen "Nyfiken på kristen tro" vara något för dig! Vi träffas i Länsmansgårdens kyrka.

Andrum

Välkommen till en stunds stillhet och bön. Andrum är en del av Växthuset på torsdagar i Brämaregårdens kyrka.

Öppen kyrka i Biskopsgården

Varje onsdag kl. 13-14.30 är kyrkan öppen för egen bön och ljuständning. Enkel fika finns.

Mässa runt ljusbäraren

Vi sitter i en ring där vi ser varandras ansikten. Vi formar gudstjänsten tillsammans. Den som vill är sedan med i ett fortsatt samtal kring en bibelberättelse eller en bok.

Konfirmation för vuxna, Brämaregårdens kyrka.

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.