Foto: Caroline Röstlund

Scouter

Gillar du att vara ute i naturen och att få prova på nya saker? Häng med scouterna i Tolered! Scouterna är för barn och ungdomar från 8 år som vill träffa andra med intresse för och nyfikenhet på skog, natur och kristen gemenskap.

Just nu är vi huvudsakligen utomhus där scouterna får möjlighet att prova på en mängd olika aktiviteter. Vi åker på hajker och läger med vindskydd eller tält. En scout blir redo för livet genom en rolig, utvecklande och äventyrlig fritid!

Måndagar under terminerna, kl. 18.00-20.00. Se kalendern för aktuella datum
Toleredskyrkan

Vill du vara med? Eller är du intresserad av att bli scoutledare? Hör av dig till Carina Widell!

Kostnad: 200 kr/termin (Avgift för läger och vissa aktiviteter tillkommer.)
Om du av ekonomiska skäl har svårt att delta, kontakta någon av församlingens diakoner för ansökan om bidrag.

Bedrivs i samarbete med EFS scoutförbund SALT.

För mer information kontakta:

Carina  Widell

Carina Widell

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.