Foto: Andreas Rångeby

IRL

En unik upplevelse av samarbete, respekt och medmänsklighet. Följ med på en vandring där vi tillsammans upplever vad samarbete kan vara In Real Life.

Det här är IRL

Vi välkomnar er klass till Prästgården i Landvetter! På plats delas gruppen in i mindre grupper (omkring 6-10 pers) och vandrar sedan mellan olika stationer i skogen där grupperna ställs inför problem som de får i uppgift att lösa. Banorna är belägna i kuperad skogsterräng längs små upptrampade stigar och övningarna utförs i gläntor och på anpassade ytor. Varje station är konstruerad så att uppgiften inte går att lösa utan samarbete. Gruppen tvingas att börja prata med- och lyssna på varandra! Varje övning utvärderas och följs upp under ledning av vår utbildade personal. Men IRL handlar inte bara om samarbete, det handlar även om att ge gruppen/klassen en glädjefylld upplevelse och en positiv gemensam historia. En upplevelse att bygga samhörighet på!

För skolklasser pågår dagen mellan 9.00 - 11.30 eller 12.30 - 15.00. Vi önskar att lärare/ledare är med under dagen men då endast som observatörer; det är en svår uppgift men ett nyttigt tillfälle att se barnen utanför den ordinarie klassrumsmiljön. Våra banor riktar sig främst till skola och föreningar men kan även passa för personalgrupper och arbetslag. Banorna är uppbyggda på så vis att klassen ska kunna återkomma varje år och få uppleva helt nya utmaningar varje gång. 

Fakta om IRL

IRL är ett koncept framtaget av utbildade äventyrspedagoger i Landvetter & Härryda Pastorat. Övningarna kräver samarbete och kommunikation och till skillnad från klassisk team buildning utser vi aldrig några vinnare eller förlorare. Projektet drivs och finansieras av Svenska Kyrkan i Landvetter & Härrydas ungdomsverksamhet som har Prästgården som bas. IRL är en del i Svenska kyrkans samhällsansvar och är således kostnadsfri och genomförs utan konfessionella inslag.

Bokning av IRL-dag

Vi erbjuder IRL v. 35-36. Anmälningen öppnar v.21.

Kontakta Mia Andersson för bokning.