Ikoncentrum i Västra Ryd. Ikonmålning. Pilgrimsvandring. Retreater för anhöriga. Leva-vidare-grupp.

Välkommen till Västra Ryds kyrka, Pilgrimsgården och torpet Trollenäs. Här kan du måla, pilgrimsvandra, fira mässa och delta i retreater för anhöriga. Vi har också Leva-vidare-grupp i Västra Ryd. Här kan du också "bara-vara" i Guds vackra natur.

Västra Ryds kyrka

Västra Ryds kyrka ligger vackert bland åkrar och fält sedan 1200-talet. Det ligger i närheten av Livgardet. Här finns också Ikoncentrum. Kyrkan ligger i Upplands-Bro kommun på Gällöfstavägen 58. Buss 558.

Ikonmålning

Start 18 september. Vi sitter i Västra Ryds kyrka och målar, fyra söndagar i höst. Vi inleder med bön, målar, fikar och äter lunch i Pilgrimsgården. Mitt på dagen firar vi Mässa kl 14. Ta med dig eget material, visst material finns att köpa. Anmälan.

Retreatdagar för anhöriga

Start 27 september. Även 25/10 och 29/11. Välj den dag som passar dig. Varmt välkommen till Västra Ryd där du som anhörig får möjlighet att få en dag för att ta hand om dig själv. Under dagen kommer det finnas möjlighet att vara med på olika aktiviteter, både inomhus och utomhus. Anhörig är någon inom familjen, släkten eller vänskapskretsen som hjälper en person med en sjukdom eller funktionsnedsättning.

Pilgrimsvandra i Västra Ryd

Välkommen att pilgrimsvandra med oss i höst. Vandringarna tar ca 1 timme och vi bjuder på kaffe/the och smörgås, efter avslutad vandring vid Pilgrimsgården. Tisdag 4 oktober "Frälsarkransen" och 1 november "Vägmärken" kl 13-16.

Pilgrimsvandra i Västra Ryd - på egen hand

Pilgrimsvandring har alltid en kyrka som mål. Vid parkeringen utanför kyrkan finns en Affischtavla och en brevlåda. Vandringen tar ca 1 timme. Glöm inte och ta med dig en vattenflaska. Se också Livgardets information om eventuell övning i området. Klicka in på sidan för länken till Livgardet.

Leva-vidare-grupp

Start 6/10. Till dig som förlorat någon som stått dig nära erbjuder vi deltagande i Leva-vidare-grupp, det är en samtalsgrupp. Här har du möjlighet att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation.

• Susanna Lillsjö

Kungsängen-Västra Ryds församling

Mer om Susanna Lillsjö

Diakon med diplom från Silviahemmet (kunskap om kognitiv sjukdom, demens.). Kunskap om psykiatri och neuropsykiatri (NPF).