Våra körer för vuxna

Närmre 150 personer sjunger i våra körer i Kropps församling. Välkommen med du också! Höstterminen 2020 sätter körverksamheten igång igen efter uppehållet på grund av coronaviruset. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer med bland annat smittsäkra avstånd och siktar på att inleda terminen med körövningar utomhus.

På grund av coronaviruset har alla våra körer varit inställda under våren. Höstterminen 2020  sätter körverksamheten igång igen! Under september månad siktar vi på att genomföra körövningarna utomhus för att därefter flytta in övningarna i våra kyrkor. Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer avråder vi då dig som är 70 år och däröver eller som tillhör en riskgrupp från att delta i våra körövningar inomhus.

Kropps vokalensemble.
Kropps vokalensemble är en blandad kör med 40 medlemmar som leds av Carolina och Olof Tholander. Bild: Olof Tholander

Kropps vokalensemble

Tisdagar kl. 18.30–20
i Frillestads kyrka

ADRESS: Frillestadsvägen 215, Påarp

Start tisdag 1/9 utomhus i tältet vid Välluvs församlingsgård.
Adress: Välluvsvägen 24, Påarp.

Under september månad siktar vi på att öva utomhus, omväxlande i Välluv och Mörarp, för att därefter förlägga övningarna till Frillestads kyrka under hösten.

Kropps vokalensemble är en fyrstämmig blandad kör som har 40 medlemmar i olika åldrar.

Kören har framfört Händels oratorium "Messias" och Camille Saint-Saëns "Juloratorium" med orkester och solister i Frillestads kyrka och framfört delar ur John Rutters "Requiem".

Kören har även satt upp musikalen ”Mose i tiden” och medverkat vid minneskonserter på Helsingborgs konserthus och vid lucia- och julkonserter i Frillestads kyrka med orkester. Kören sjunger dessutom regelbundet vid gudstjänster i Kropps församlings kyrkor.

Någon gång framträder bara sopraner och altar som ”Kropps diskantkör” och har då bland annat framfört Pergolesis "Stabat mater".

Kropps vokalensemble har varit på resa i Polen och givit konsert i Gdynia och har även framträtt med konsert i Köpenhamn. Våren 2018 gjorde kören en resa till Gotland där de bland annat gav en egen konsert i Visby domkyrka. Hösten 2018 gjorde de ett gästspel i S:t Nicolai kyrka i Halmstad.

Våren 2019 framförde kören "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson med orkester i Frillestads kyrka.

Körledare: Carolina och Olof Tholander

Carolina Tholander

Körpedagog

Olof Tholander

Organist och arbetsledare, Informatör

Allsångsgruppen övar i Kupan i Påarp. Bild: Carolina Tholander

Allsångsgruppen

måndagar, udda veckor, kl. 10–12
I Kupan i Påarp

ADRESS: LOKFÖRAREGATAN 20 C, PÅARP

Start måndag 7/9 utomhus på trädäcket vid Mörarps församlingshem.
Adress: Brandmansgatan 3 i Mörarp.

Allsångsgruppen är en glad ”Vi alla kan sjunga kör” som sjunger enkel, blandad repertoar med allt ifrån visa och musikal till läsarsånger och sakralt.

I en paus i övningen dricker vi förmiddagskaffe, umgås och har trevligt tillsammans och ibland gör vi någon utflykt.

Ingen sångvana krävs, bara ett glatt humör.

Körledare: Carolina Tholander

Carolina Tholander

Körpedagog

Björkakören övar i Björka församlingsgård. Bild: Ronny Karlsson

Björkakören

onsdagar kl. 18–20.15
vid Björkakyrkan

ADRESS: MERKURIUSGATAN 215, ÖDÅKRA

Vi siktar på att inleda terminen med övningar utomhus, för att därefter flytta övningarna till Kropps kyrka. Start onsdag 2/9 utomhus vid Björkakyrkan.

Björkakören har nyligen firat femårsjubileum med en bejublad jubileumskonsert i Välluv. Björkakören är en glad och hjärtlig vuxenkör med cirka 35 medlemmar och fin gemenskap. Här spelar ålder ingen roll. Vi sjunger för att det är roligt och vem som helst kan vara med! Vår repertoar är blandad med allt ifrån psalm och gospel till musikal, schlager och visa. Vi sjunger gärna två-, tre- och ibland till och med fyrstämmigt.

Björkakörens musikkaféer är uppskattade och kören har varit på körresa till Berlin. Sedan några år tillbaka har kören inlett ett  samarbete med AOSkören, som Anna Keller lett tidigare tillsammans med Eva Rietz, som vi gör konserter tillsammans med ibland.

Körledare: Anna Keller

Anna Keller

Celestakören övar i Ekebygården. Bild: Olof Tholander

Celestakören i Ekeby

tisdagar kl. 18.30–20. Obs ny tid!
i Ekeby kyrka

ADRESS: PASTORSGATAN, EKEBY

Start tisdag 1/9 utomhus vid Ekebygården.
Adress: Pastorsgatan 10 i Ekeby.

Celestakören sjunger blandad repertoar och medverkar i gudstjänster, julmarknad på torget i Ekeby och på olika församlingskvällar.

Ny körledare från hösten är Nathalie Nygren som studerar på kantorsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. Nathalie efterträder Christel Svensson som i september går i pension efter 27 år som kantor och körledare i Ekeby.

Körledare: Nathalie Nygren

Nathalie Nygren

Mer om Nathalie Nygren

Delvis tjänstledig för studier.