Våra körer för vuxna

Närmre 200 personer sjunger i våra körer i Kropps församling. Välkommen med du också! Se alla tider här!

Kropps vokalensemble.
Kropps vokalensemble är en blandad kör med 40 medlemmar som leds av Carolina och Olof Tholander. Foto: Olof Tholander

Kropps vokalensemble

Tisdagar kl. 18.30–20.30
Kupan i Påarp

ADRESS:
Kupan i Påarp, Lokföraregatan 20 C, Påarp

Välkommen att sjunga i en stor kör med positiv stämning! Kropps vokalensemble är en fyrstämmig blandad kör med 40 medlemmar i olika åldrar som sjunger sånger i olika stilar med allt från musikal- och poparrangemang till julsånger och klassiskt.

Kören har framfört Händels oratorium ”Messias”, ”Förklädd gud” av Lars-Erik Larsson och Camille Saint-Saëns ”Juloratorium” med orkester och solister i Frillestads kyrka och framfört delar ur John Rutters ”Requiem”.

Kören har även satt upp musikalen ”Mose i tiden” och medverkat vid minneskonserter på Helsingborgs konserthus och vid lucia- och julkonserter i Frillestads kyrka med orkester. Kören sjunger dessutom regelbundet vid gudstjänster i Kropps församlings kyrkor.

Någon gång framträder bara sopraner och altar som ”Kropps diskantkör” och har då bland annat framfört Pergolesis "Stabat mater".

Kropps vokalensemble har varit på resa i Polen och givit konsert i Gdynia och har även framträtt med konsert i Köpenhamn. Våren 2018 gjorde kören en resa till Gotland där de bland annat gav en egen konsert i Visby domkyrka. Hösten 2018 gjorde de ett gästspel i S:t Nicolai kyrka i Halmstad. 

Våren 2019 framförde kören "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson med orkester i Frillestads kyrka.

Välkommen med i kören!

 

 

Kropps Singers övar i Kupan i Påarp. Foto: Carolina Tholander

Kropps Singers

måndagar, udda veckor, kl. 10–12
I Kupan i Påarp

ADRESS: LOKFÖRAREGATAN 20 C, PÅARP

Kropps Singers är en härlig ”Vi alla kan sjunga kör” som sjunger enkel, blandad repertoar med allt ifrån visa och musikal till läsarsånger och sakralt.

I en paus i övningen dricker vi förmiddagskaffe, umgås och har trevligt tillsammans och en gång om året gör vi en utflykt. I våras hade vi en härlig dag på Österlen.

Ingen sångvana krävs, bara ett glatt humör.

Kören hette tidigare Allsångsgruppen, men har nu bytt namn till Kropps Singers.

Välkommen med i kören!

 

 

Björkakören leds av Anna Keller.

Björkakören

onsdagar kl. 18.15–20.15
Mörarps församlingshem

ADRESS:
Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3, Mörarp

Björkakören är en glad vuxenkör med cirka 35 medlemmar och fin gemenskap. Här spelar ålder ingen roll. Vi sjunger för att det är roligt och vem som helst kan vara med! Vår repertoar är blandad med allt ifrån psalm och gospel till musikal, schlager och visa. Vi sjunger gärna två-, tre- och ibland till och med fyrstämmigt. 

Björkakörens musikkaféer är uppskattade och kören har varit på körresa till Berlin. Sedan några år tillbaka har kören inlett ett samarbete med AOS-kören, som Anna Keller lett tidigare, som vi gör konserter tillsammans med ibland.  

Välkommen med i kören!

 

 

Celestakören i Ekeby. Foto: Nathalie Nygren

Celestakören i Ekeby

tisdagar kl. 18.30–20.30
Ekebygården

ADRESS:
Ekebygården, Pastorsgatan 10, Ekeby

Celestakören är en kör för vuxna i alla åldrar. Vi sjunger en blandad repertoar med musik av bland annat Ted Gärdestad, Laleh och John Rutter. Vårt fokus ligger på att öva inför gudstjänster och konserter runt om i församlingen, men framförallt på att ha roligt tillsammans.

Körledare sedan förra hösten är Nathalie Nygren som är nyutexaminerad kantor. Nathalie har efterträtt Christel Svensson som gått i pension efter 27 år som kantor och körledare i Ekeby.

Välkommen med i kören!