Våra körer för vuxna

Närmre 150 personer sjunger i våra körer i Kropps församling. Välkommen med du också!

Våra körer börjar första veckan i september (vecka 36). Välkommen!

Kropps vokalensemble.
Kropps vokalensemble är en blandad kör med 40 medlemmar som leds av Carolina och Olof Tholander. Bild: Olof Tholander

Kropps vokalensemble

Tisdagar kl. 18.30–20.30.
i Kupan i Påarp

ADRESS: LOKFÖRAREGATAN 20 C, PÅARP

Kropps vokalensemble är en fyrstämmig blandad kör som har 40 medlemmar i åldrar från 25 år och uppåt.

Kören har framfört Händels oratorium "Messias" och Camille Saint-Saëns "Juloratorium" med orkester och solister i Frillestads kyrka och framfört delar ur John Rutters "Requiem".

Kören har även satt upp musikalen ”Mose i tiden” och medverkat vid minneskonserter på Helsingborgs konserthus och vid lucia- och julkonserter i Frillestads kyrka med orkester. Kören sjunger dessutom regelbundet vid gudstjänster i Kropps församlings kyrkor.

Någon gång framträder bara sopraner och altar som ”Kropps diskantkör” och har då bland annat framfört Pergolesis "Stabat mater".

Kropps vokalensemble har varit på resa i Polen och givit konsert i Gdynia och har även framträtt med konsert i Köpenhamn. Våren 2018 gjorde kören en resa till Gotland där de bland annat gav en egen konsert i Visby domkyrka. Hösten 2018 gjorde de ett gästspel i S:t Nicolai kyrka i Halmstad.

Våren 2019 framförde kören "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson med orkester i Frillestads kyrka.

Körledare: Carolina och Olof Tholander

Carolina Tholander

Körpedagog

Olof Tholander

Kropp

Organist och arbetsledare, Informatör

Allsångsgruppen övar i Kupan i Påarp. Bild: Carolina Tholander

Allsångsgruppen

måndagar, udda veckor, kl. 10–12
I Kupan i Påarp

ADRESS: LOKFÖRAREGATAN 20 C, PÅARP

Allsångsgruppen är en glad ”Vi alla kan sjunga kör” som sjunger enkel, blandad repertoar med allt ifrån visa och musikal till läsarsånger och sakralt.

I en paus i övningen dricker vi förmiddagskaffe, umgås och har trevligt tillsammans och ibland gör vi någon utflykt.

Ingen sångvana krävs, bara ett glatt humör.

Körledare: Carolina Tholander

Carolina Tholander

Körpedagog

Björkakören övar i Björka församlingsgård. Bild: Ronny Karlsson

Björkakören

onsdagar kl. 18–20.15
i Björka församlingsgård

ADRESS: MERKURIUSGATAN 215, ÖDÅKRA

Om du tycker om att sjunga sånger i olika stilar, i stämmor och unisont, är du välkommen till Björkakören som nyligen firat 5-årsjubileum! Välkommen till Björka församlingsgård på onsdagar klockan 18–20.15!

Körledare: Anna Keller

Anna Keller