Foto: Olof Tholander

Musik i sommarkvällen

Välkommen till våra kyrkor i sommar och lyssna till en stunds "Musik i sommarkvällen".

Det är fritt intäde till sommarens musikprogram, förutom onsdagen den 20 juli i Ekeby kyrka då det krävs biljetter. Läs här.

Nordic light duo.består av pianisten Daniel Beskow och mezzosopranen Josefine Andersson.

Nordic light duo

När: Onsdag 29 juni kl. 19
Var: Ekeby kyrka

Josefine Andersson, mezzosopran, och Daniel Beskow, piano, framför ett nordiskt program med kärlekstema. Det blir vackra sånger och pianostycken av bland annat Peterson-Berger, Grieg och Sibelius. I musiken märks det nordiska ljuset och den klara luften från vår natur. Josefine Andersson är utbildad vid operahögskolan i Köpenhamn och Daniel Beskow har studerat i Stockholm, London och Hannover. Tillsammans har duon gett över 100 konserter runt om i Skandinavien.

Kabusatoner prövar gränserna

När: Söndag 17 juli kl. 18
Var: Kropps kyrka

Kvartetten ”Kabusatoner” med Mattias Bengtsson, sång, Jörgen Åkesson, trumpet, Anna Maria Dencker, sång och fiol, och Frank Zintl, piano och klaviatur, musicerar. Att resa innebär att passera gränser. Nya okända marker finner man att beträda och så är det också inom musiken. Kabusatoner gör i år ett försök att, med avstamp i det nära och kära, göra små visiter i hittills outforskade musikaliska revir. Färden går slingrande via uråldriga platser, lingonskogar och neapolitanska nejder ut i universums oändligheter.

The Spirit of New Orleans

När: Onsdag 20 juli kl. 19
Var: Ekeby kyrka

Den danska jazzorkestern ”The Spirit of New Orleans” med ledaren Preben Nissen återkommer till Ekeby. Musikerna spelar gospel, spirituals, hymner och traditionell jazz. Orkestern har givit flera hundra konserter i Danmark och andra länder och medverkat i radio och tv.

Biljetter:

Biljetter till konserten med The Spirit of New Orleans kan förbokas på telefon 042-717 00 eller köpas i Ekebygården den 7/6 och 14/6 klockan 9.30–12. Kvarvarande biljetter säljs vid ingången till kyrkan den 20/7 från klockan 18. Biljetterna är onumrerade. Biljettpris: 100 kr. Barn t.o.m. 12 år: Gratis (men alla måste ha en biljett).

Pianisten Simon Danell. Foto: Olof Tholander

Pianoafton

När: Onsdag 3 augusti kl. 19
Var: Ekeby kyrka

Pianisten Simon Danell ger en pianoafton med musik av de klassiska mästarna. Med en masterexamen från Kungliga musikkonservatoriet i Haag i bagaget är Påarpsbördige Simon Danell tillbaka i sina hemtrakter där han arbetar som pianopedagog på Dunkers kulturhus i Helsingborg. På den fina Steinwayflygeln i Ekeby kyrka får vi höra berömd pianomusik av Schubert, Beethoven och Liszt, bland annat den välkända ”Pathetiquesonaten”.

Foto: Olof Tholander

Sommarkafé med musikprogram

När: Onsdag 10 augusti
Var: I trädgården vid Mörarps församlingshem

Onsdagen den 10 augusti är det åter dags för det populära sommarkaféet i trädgården vid Mörarps församlingshem. Sångare från musikalen Chess och unga talanger bjuder, under ledning av Carolina och Olof Tholander, på ett blandat musikprogram. För ackompanjemanget svarar husorkestern på piano, trummor klockspel, elbas och trumpet.

Kvällen börjar klockan 18.30 och det blir även allsång, lotteri, andakt och servering av kaffe, kakor och grillad korv. Klockan 21 avslutas kvällen med att flaggan halas medan nationalsången sjungs.

Sommarkafé i Mörarp. Foto: Olof Tholander