Foto: Olof Tholander

Konserter och musik i sommar

Välkommen till våra konserter och musikgudstjänster! Se programmet för sommaren!

Foto: Carl Tholander

Musik i sommarkvällen

När: Söndag 18 juni kl. 18
Var: Frillestads kyrka

I Frillestad inleder Carolina och Olof Tholander sommarmusiken. I många år har de framfört sommarprogram i kyrkorna i södra Sverige och i sommar gästar de bland annat sommarpaviljongen i Helsingborg och småländska kyrkor. Förra året medverkade Carolina i musikalen Chess och i Frillestad blir det musik av de klassiska mästarna blandat med ett och annat musikalörhänge. Ett varierat program med sopranröst, orgel och piano.

Pipor och trumpeter

När: Söndag 2 juli kl. 18
Var: Frillestads kyrka

Christer Ekstedt, trumpet, och Maria Eringstam Nielsen, orgel, gästar Frillestads kyrka i ett program med festlig musik för trumpet och orgel av bland andra Bach, Neruda och Hartmann. Christer Ekstedt är bosatt i Påarp och är bland annat utbildad vid musikkonservatoriet i Köpenhamn och i London och han är en flitigt engagerad trumpetare i södra Sverige. Maria Eringstam Nielsen är organist i Maria församling i Helsingborg.

The Spirit of New Orleans

När: Onsdag 12 juli kl. 19
Var: Ekeby kyrka

Den danska jazzorkestern ”The Spirit of New Orleans” med ledaren Preben Nissen kommer till Ekeby även i år. Musikerna spelar gospel, spirituals, hymner och traditionell jazz. Orkestern har givit flera hundra konserter i Danmark och andra länder och medverkat i radio och tv.

Biljetter kan förbokas på telefon 042-717 00. Kvarvarande biljetter säljs vid ingången till kyrkan den 12 juli från klockan 18. Biljetterna är onumrerade. Biljettpris: 120 kr.

En salig blandning

När: Söndag 23 juli kl. 18
Var: Mörarps kyrka

Den unga folkmusiktrion ”Saliveja” med Lydia Cronberg, Linus Hansson och Olof Larsson musicerar. De bjuder på utvalda favoriter från psalmboken i nya arrangemang blandat med folkmusik. Vi får höra sång och flera olika instrument som kontrabas, mandolin, gitarr, dragspel, slagverk, nyckelharpa, fiol och engelskt horn.

Välkommen!

Sommarkafé i Mörarp. Foto: Olof Tholander

Sommarkafé med musikprogram

När: Onsdag 9 augusti kl. 18.30–21
Var: I trädgården vid Mörarps församlingshem

I augusti är det åter dags för det traditionella sommarkaféet i trädgården vid Mörarps församlingshem. Gästartister och unga talanger bjuder tillsammans med Carolina och Olof Tholander på ett blandat musikprogram. För ackompanjemanget svarar husorkestern på piano, trummor klockspel, elbas och trumpet.

Kvällen börjar klockan 18.30 och det blir även allsång, lotteri, andakt och servering av kaffe, kakor och grillad korv. Klockan 21 avslutas kvällen med att flaggan halas medan nationalsången sjungs.