Foto: Madeliene Kristensson

Barn och familj

Änglakafé, Gott och blandat eller Vildmarkskyrka. Vi erbjuder grupper och aktiviteter i Björka, Mörarp, Påarp och Ekeby för barn i alla åldrar och för familjer! På grund av coronapandemin är barngrupperna för närvarande inställda.

Se vad som är på gång i Kropps församling för barn och familjer!

Alla barngrupper höstterminen 2020 finns här nedan!

Höstterminen 2020 startade vi upp barnverksamheten igen efter upphållet på grund av coronapandemin och har genomfört gruppernas aktiviteter utomhus.

Men på grund av den ökande pandemin är barngrupperna inställda under den återstående delen av höstterminen!

Foto: Johannes Frandsen/IKON

VÅRA BARNGRUPPER HÖSTEN 2020:

Vi har en stor verksamhet för barn i alla åldrar och för familjer. Våra aktiviteter äger normalt rum i Björka församlingsgård, i Mörarps församlingshem, i Kupan i Påarp och på Ekebygården. Höstterminen 2020 har vi genomfört gruppernas aktiviteter utomhus på grund av coronapandemin.

Men på grund av den ökande pandemin är barngrupperna för närvarande inställda!

ADRESSER:

Björka församlingsgård:
Merkuriusgatan 215 i Björka (Postadress Ödåkra).

Mörarps församlingshem:
Brandmansgatan 3 i Mörarp.

Kupan i Påarp:
Lokföraregatan 20 C i Påarp.

Välluvs församlingsgård:
Välluvsvägen 24, Påarp.

Ekebygården:
Pastorsgatan 10 i Ekeby.

Foto: Johannes Frandsen/IKON

Änglakafé

När: Tisdagar kl. 9.30– cirka 11.30. Var: Mörarps församlingshem.
När: Torsdagar kl. 9.30– cirka 11.30. Var: Mörarps församlingshem.

Välkommen till vår mötesplats för barn och föräldrar! Vi börjar med en stund i lekrummet då de små får bekanta sig med varandra. Därefter har vi en sångstund där vi sjunger gamla och nya barnsånger, rörelsesånger och ramsor och spelar maracas. Vi avslutar förmiddagen med att bjuda på fika.

Änglakafé är utomhus under hösten 2020:
I Mörarp samlas vi på tisdagar och torsdagar klockan 9.30 i trädgården bakom församlingshemmet, på terrassen. Här finns markiser och värmeelement.

Medtag egen filt samt fika till dig och ditt barn (om ni vill).

Änglakafé i Påarp är flyttat till Mörarp under den kalla årstiden.

Musiklek

När: Vissa fredagar kl. 9–10 (c:a 2,5–5 år).
Var: Mörarps församlingshem.

En grupp för föräldrar och barn där vi sjunger rörelsesånger och ramsor och spelar rytminstrument. Vi avslutar med en fruktstund. Ledare är Anna Keller.

Musiklek är utomhus under hösten 2020:
Under hösten har vi vår musikstund på terrassen bakom församlingshemmet. Ta med egen medhavd frukt (om man vill) och egen filt.

Vi träffas följande fredagar: 23 oktober, 30 oktober och 6 november. Därefter är det uppehåll under de kallaste månaderna.

Kyrkis i Ekeby

När: Fredagar kl. 9–12 (3–5 år).
Var: Ekebygården.

En liten barngrupp där vi träffas och har roligt tillsammans. Vi leker, pysslar, pratar, sjunger och har samlingar då vi får möta berättelser ur barnens Bibel. Anmälan till Carin Agardh: carin.agardh@svenskakyrkan.se

Gott och blandat

När: Måndagar kl. 15–17.30 (6–8 år). Var: Björka församlingsgård.
När: Måndagar kl. 15–17.30 (från 9 år). Var: Ekebygården.
När: Torsdagar kl. 15–17.30 (från 9 år). Var: Björka församlingsgård.

Vi träffas och bakar under olika teman. Vi lär oss att leta i Bibeln genom att baka efter recept som är bibelbakning och vi avlutar varje träff med en andakt. Anmälan krävs till madeleine.kristensson@svenskakyrkan.se

Skaparverkstad

När: Onsdagar kl. 15–17.30 (6–9 år). Var: Ekebygården.
När: Torsdagar kl. 14–16.30 (från 9 år). Var: Mörarps församlingshem.

Utifrån olika teman skapar vi på alla tänkbara sätt: målar, snickrar, pysslar – bara fantasin sätter gränser! Det är begränsat antal platser, därför krävs anmälan till marie.e.persson@svenskakyrkan.se

Kyrkhäng

När: Tisdagar kl. 13.30–16 (6–9 år).
Var: Mörarps församlingshem.

Vi fikar, leker, gör tävlingar, pysslar, sjunger och hittar på roliga saker tillsammans med olika berättelser från Bibeln. Vi avslutar träffen med en liten andakt. Anmälan till marie.e.persson@svenskakyrkan.se

Vildmarkskyrka

När: Onsdagar kl. 15–17.30 (6–13 år).
Var: Välluvs församlingsgårds trädgård.

Välkommen till en grupp där vi testar olika experiment, bakar och lagar mat över öppen eld. Allt kommer att ske utomhus i den fina miljön i trädgården i Välluv. Anmälan till madeleine.kristensson@svenskakyrkan.se

Foto: Magnus Aronson/IKON

Se våra barnkörer

Vi har barnkörer i Björka, Mörarp, Påarp och Ekeby.

Se barnkörernas tider här.

Barnkörerna är inställda under den återstående delen av höstterminen.

Barn- och fritidsledare:

Madeliene Kristensson