Barn och familj

Sommarläger, Änglakafé, Kyrkans fritids, Messy Church eller Kyrkbio. Vi erbjuder grupper och aktiviteter i Björka, Mörarp och Påarp för barn i alla åldrar och för familjer!

Hålebäckstorps scoutstuga vid Söderåsen. Bild: Madeliene Kristensson

Sommarläger

I juni blir det verksamhet i Hålebäckstorps scoutstuga i Maglaby. Stugan ligger fint med skogen och sommarängar nära inpå.

Dagläger (från 6 år och uppåt):

Vecka 25:
Tisdag 18 juni, onsdag 19 juni och torsdag 20 juni.

Vecka 26:
Måndag 24 juni, tisdag 25 juni, onsdag 26 juni och torsdag 27 juni.

Kostnad: 20 kr. per dag eller 100 kr. för alla dagar. Man lämnar barnen vid scoutstugan mellan klockan 7.30 och 9 och hämtar igen mellan klockan 15 och 17. Under dagen gör vi pyssel, har tävlingar, lagar vår lunch, bakar och gör aktiviteter i naturen.

Anmälan till den eller de dagar man vill komma senast den 10/6 till madeleine.kristensson@svenskakyrkan.se

Välkommen med!

Bild: Johannes Frandsen/IKON

VÅRA BARNGRUPPER VÅREN 2019:

Vi har en stor verksamhet för barn i alla åldrar och för familjer. Våra aktiviteter äger rum i Björka församlingsgård, i Mörarps församlingshem och i Kupan i Påarp.

ADRESSER:

Björka församlingsgård:
Merkuriusgatan 215 i Björka (Postadress Ödåkra).

Mörarps församlingshem:
Brandmansgatan 3 i Mörarp.

Kupan i Påarp:
Lokföraregatan 20 C i Påarp.

Bild: Johannes Frandsen/IKON

Änglakafé i Mörarp, Påarp och Björka

Tisdagar kl. 9–11.30 i Mörarps församlingshem.
Torsdagar kl. 9–11.30 i Kupan i Påarp.
Torsdagar kl. 9–11.30 i Björka församlingsgård.

Välkommen till vår mötesplats för stora och små i Mörarp, Påarp och Björka. Vi har sångstund, fikar tillsammans och träffar andra föräldrar och barn. I Björka är det inriktning på mer mamma/barn och rörelse varannan vecka.

Gott och blandat i Björka

Måndagar kl. 15–17.30 för förskoleklass till årskurs 2.
Torsdagar kl. 15–17.30 från årskurs 3 och uppåt.

Vi träffas en gång i veckan i Björka församlingsgård och bakar under olika teman. Vi lär oss att leta i Bibeln genom att baka efter recept som är bibelbakning och vi avlutar varje träff med en andakt i kyrkan.

Anmälan krävs för deltagande i gruppen. Anmälan görs till Madeliene Kristensson.

Kyrkhäng i Mörarp

Tisdagar kl. 13.30–16 i Mörarps församlingshem.

För barn i åldern 6 år till 9 år.

Vi fikar, leker, gör tävlingar, pysslar, sjunger och hittar på roliga saker tillsammans med olika berättelser från Bibeln. Vi avslutar träffen med en liten andakt.

Anmälan till Marie Persson.

Skoj och stoj i Påarp

Onsdagar kl. 16.15–17.

För barn i åldern 4–6 år.

Vi träffas en gång i veckan i Kupan i Påarp och rör oss till musik. Vi dansar också till olika psalmer som vi sedan uppträder med vid Messi Church och gudstjänster. Vi avslutar vår träff med nedvarning och en liten andakt.

Anmälan till Madeliene Kristensson.

Kyrkans fritids i Påarp

Onsdagar kl. 13.30–17.

Välkommen till vår fritidsgård i Kupan i Påarp där vi fikar, spelar spel, pysslar och hittar på en massa skoj tillsammans. Det är dropin i den bemärkelsen att barnen kan komma när de har slutat skolan efter klockan 13.30 och drop off med att ni föräldrar kan hämta barnen när det är dags att åka hem för dagen under öppettiden. Dock finns det bara ett begränsat antal platser. Anmälan till Johanna Fransson.

Skaparverkstad i Mörarp

Torsdagar kl. 14–16.30.

För barn i åldern 9 år och uppåt.

Vi träffas i Mörarps församlingshem en gång i veckan och utifrån olika teman skapar vi på alla tänkbara sätt: Målar, snickrar, pysslar – bara fantasin sätter gränser! Det är begränsat antal platser, därför krävs anmälan till Marie Persson.

Musiklek i Mörarp

Vissa fredagar kl. 9–10 i Mörarps församlingshem.

För barn i ungefärlig ålder 3–5 år.

Musiklek är en grupp för föräldrar och barn där vi sjunger rörelsesånger och ramsor tillsammans och avslutar med en fruktstund. De datum som är kvar denna termin är: 29/3, 12/4 och 3/5 som är avslutning för terminen. Kom gärna lite tidigare, så att vi kan börja klockan 9!

Ledare är Anna Keller.

Bild: Magnus Aronson/IKON

Barn- och fritidsledare:

Madeliene Kristensson

Barn- och fritidsledare

Marie Persson

Barn- och fritidsledare

Johanna Fransson

Barn- och fritidsledare (vikarie)

Kantor:

Anna Keller