Barn och familj

Änglakafé, Gott och blandat eller Vildmarkskyrka. Vi erbjuder grupper och aktiviteter i Björka, Mörarp, Påarp och Ekeby för barn i alla åldrar och för familjer! På grund av coronapandemin äger gruppernas aktiviteter rum utomhus under hösten.

Se vad som är på gång i Kropps församling för barn och familjer!

Alla barngrupper höstterminen 2020 finns här nedan!
Barngrupperna börjar i vecka 36.

Höstterminen 2020 kommer vi att starta upp barnverksamheten igen efter upphållet på grund av coronapandemin. Vi planerar att genomföra gruppernas aktiviteter utomhus.

Bild: Johannes Frandsen/IKON

VÅRA BARNGRUPPER HÖSTEN 2020:

Vi har en stor verksamhet för barn i alla åldrar och för familjer. Våra aktiviteter äger normalt rum i Björka församlingsgård, i Mörarps församlingshem, i Kupan i Påarp och på Ekebygården. Höstterminen 2020 planerar vi att genomföra gruppernas aktiviteter utomhus på grund av coronapandemin.

ADRESSER:

Björka församlingsgård:
Merkuriusgatan 215 i Björka (Postadress Ödåkra).

Mörarps församlingshem:
Brandmansgatan 3 i Mörarp.

Kupan i Påarp:
Lokföraregatan 20 C i Påarp.

Välluvs församlingsgård:
Välluvsvägen 24, Påarp.

Ekebygården:
Pastorsgatan 10 i Ekeby.

Bild: Johannes Frandsen/IKON

Änglakafé

När: Tisdagar kl. 9–11.30. Var: Mörarps församlingshem.
När: Torsdagar kl. 9–11.30. Var: Kupan i Påarp.

Välkommen till vår mötesplats för barn och föräldrar! Vi börjar med en stund i lekrummet då de små får bekanta sig med varandra. Därefter har vi en sångstund där vi sjunger gamla och nya barnsånger, rörelsesånger och ramsor och spelar maracas. Vi avslutar förmiddagen med att bjuda på fika.

Musiklek

När: Vissa fredagar kl. 9–10 (c:a 2,5–5 år).
Var: Mörarps församlingshem.

En grupp för föräldrar och barn där vi sjunger rörelsesånger och ramsor och spelar rytminstrument. Vi avslutar med en fruktstund. Start 4 september. Ledare är Anna Keller.

Kyrkis i Ekeby

När: Fredagar kl. 9–12 (3–5 år).
Var: Ekebygården.

En liten barngrupp där vi träffas och har roligt tillsammans. Vi leker, pysslar, pratar, sjunger och har samlingar då vi får möta berättelser ur barnens Bibel. Anmälan till Carin Agardh: carin.agardh@svenskakyrkan.se

Gott och blandat

När: Måndagar kl. 15–17.30 (6–8 år). Var: Björka församlingsgård.
När: Måndagar kl. 15–17.30 (från 9 år). Var: Ekebygården.
När: Torsdagar kl. 15–17.30 (från 9 år). Var: Björka församlingsgård.

Vi träffas och bakar under olika teman. Vi lär oss att leta i Bibeln genom att baka efter recept som är bibelbakning och vi avlutar varje träff med en andakt. Anmälan krävs till madeleine.kristensson@svenskakyrkan.se

Skaparverkstad

När: Onsdagar kl. 15–17.30 (6–9 år). Var: Ekebygården.
När: Torsdagar kl. 14–16.30 (från 9 år). Var: Mörarps församlingshem.

Utifrån olika teman skapar vi på alla tänkbara sätt: målar, snickrar, pysslar – bara fantasin sätter gränser! Det är begränsat antal platser, därför krävs anmälan till marie.e.persson@svenskakyrkan.se

Kyrkhäng

När: Tisdagar kl. 13.30–16 (6–9 år).
Var: Mörarps församlingshem.

Vi fikar, leker, gör tävlingar, pysslar, sjunger och hittar på roliga saker tillsammans med olika berättelser från Bibeln. Vi avslutar träffen med en liten andakt. Anmälan till marie.e.persson@svenskakyrkan.se

Vildmarkskyrka

När: Onsdagar kl. 15–17.30 (6–13 år).
Var: Välluvs församlingsgårds trädgård.

Välkommen till en grupp där vi testar olika experiment, bakar och lagar mat över öppen eld. Allt kommer att ske utomhus i den fina miljön i trädgården i Välluv. Anmälan till madeleine.kristensson@svenskakyrkan.se

Bild: Magnus Aronson/IKON

Barn- och fritidsledare: