Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v.48 

Måndag: Prinskorv & Rostad Potatis 
Tisdag: Fiskgratäng med Ost&Vitvinssås och Ris 
Onsdag: Köttbullar och Makaroner 
Torsdag: Kassler och Potatisgratäng  
Fredag:    Currykyckling och Bulgur     

Matsedel v.49 

Måndag: Spagetti och Köttfärssås 
Tisdag: Panerad Fisk med Ris och Kalla Såsen 
Onsdag: Potatisbullar och Bacon samt Lingonsylt 
Torsdag: Vegetarisk Biff med Ris och Dinosås 
Fredag:    Kycklingfilé med Bea & Potatisgratäng  

Matsedel v. 50 

Måndag: Vegetarisk nudelwok med sojastrimlor 
Tisdag: Fransk Fiskgryta samt Rostad Potatis 
Onsdag: Julbord 
Torsdag: Grönsakssoppa med nybakat bröd samt pålägg 
Fredag:    Pasta med skinksås 

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten. 
Med reservation för förändringar.