Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel vecka 15

Måndag: Vegoschnitzel med ris och currysås.

Tisdag: Fiskgratäng med vitvinssås och potatis.

Onsdag: Kycklinggryta med ananas och ris.

Torsdag: Rotsakssoppa med mjukt bröd och pålägg.

Fredag: Pasta Bolognese.

Matsedel vecka 16

Måndag: Falafel med ris och Dinosås

Tisdag: Laxgratäng med örtdressing

Onsdag: Gulaschgryta och kokt potatis

Torsdag: Röd currygryta och nudlar

Fredag: Hamburgare med mos                    

Matsedel vecka17

Måndag: Morotsstroganoff och ris

Tisdag: Fransk fiskgryta och rostad potatis

Onsdag: Raggmunk och fläsk samt lingon

Torsdag: Krämig tomatsoppa med nybakat bröd och oströra

 Fredag: Kungens utflyktspaj. GRATTIS!

Matsedel vecka 18

Måndag: Indisk linsgryta med bulgur

Tisdag: Panerad fisk och potatis samt kall sås

Onsdag: Burgundisk gryta med rostad potatis

Torsdag: Vegetarisk tacofärs med ris och gräddfil

Fredag: Mac&Cheese

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för ändringar.