Grönsaker med KRAV-logga över.
Lyssna

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 20% är hållbara råvaror och 10% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v 34

Måndag: Pasta Bolognese/Sojafärssås
Tisdag: Stroganoff med Ris/Vegonoff
Onsdag: Pastasallad med Kyckling/Vegobitar
Torsdag: Pannkakor med Sylt och Keso/Champinjoncrepes
Fredag: Burgare med Bröd och Rostad Potatis/Vegoburgare

Matsedel v 35

Måndag: Korv och Potatismos/Vegokorv
Tisdag: Panerad Fisk och Potatis samt Kalla Såsen/Vegobiff
Onsdag: Thaigryta med Biff och Ris/Quorngryta
Torsdag: Krämig Tomatsoppa med Bröd/Pålägg/Fruktsa
Fredag: Nuggets med Ris och Dinosås/Vegonuggets

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.
Med reservation för förändringar.