Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v.49

Måndag: Pasta med Bacon&Parmesan
Tisdag: Sprödbakad fisk med Potatis
Onsdag: Chicken Tandoori och Basmatiris
Torsdag: Broccolisoppa med Mjukt Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Nobellunchen (Hemligt fram till servering)

Matsedel v.50

Måndag: Korvstroganoff och Ris
Tisdag: Fiskgryta med Mjukt Bröd
Onsdag: Pasta Bolognese
Torsdag: Julmaten…..
Fredag: Potatisbullar och Lingonsylt/Keso

Matsedel v.51

Måndag: Pasta med Kyckling och Ajvar
Tisdag: Panerad Fisk med Kalla Såsen samt Potatis
Onsdag: Korv och Potatismos
Torsdag: Frysrensning
Fredag: Frysrensning

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.
Med reservation för förändringar.