Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 30% är hållbara råvaror och 20% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Vecka 15

Måndag: Pasta med Tomat och Kyckling
Tisdag: Husets Fiskgratäng och Kokt Potatis
Onsdag: Chili Con Carne samt Ris
Torsdag: Redd Grönsakssoppa med Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Korv och Potatismos                        

Vecka16

Måndag: Lasagnettgratäng/Skinka/Soltorkad Tomat
Tisdag: Panerad Fisk med Potatis samt Dillsås
Onsdag: BBQ/Fläskbog/Ris
Torsdag: Nudelwok/Kyckling/Dinosås
Fredag: Pannkakor med Sylt samt FaluRågRut&Ost                     

Vecka 17

Måndag: Korvstroganoff och Ris
Tisdag: Pankotoppad Fisk i ugn med Potatis och Dillmajonäs
Onsdag: Pasta Bolognese
Torsdag: Vegetarisk Biff/Rostad Potatis/Dinosås
Fredag: Hawaiikassler med Bulgur

Vecka 18

Måndag: Pasta med Ost&Skinksås
Tisdag: Panerad Fisk och Potatis samt Kalla Såsen
Onsdag: Kål&Ris&Nötfärsfräs Samt Brunsås
Torsdag: Gratinerad Blomkål med Bacon och Potatis
Fredag: Currykyckling och Ris

Vecka 19

Måndag: Quorngryta med Bambuskott och Ris
Tisdag: Laxpudding och Kalla såsen
Onsdag: Kycklingbullar med Rostad Potatis/Tomatsås
Torsdag: Thaisoppa med Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: TacosBonanza

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.