Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel vecka 20

Måndag: Pasta med broccoli och ostsås

Tisdag: Torsk med ägg och persiljesås samt potatis

Onsdag: Korvstroganoff och ris

Torsdag: Tomatsoppa med tacokryddad baljfärs samt bröd och ost

Fredag: Kycklinggryta med mango och matvete

Matsedel vecka 21

Måndag: Krämig blomkålsgratäng och kokt potatis

Tisdag: Panerad fisk och potatismos samt citronkräm

Onsdag: Nötfärspanna med ris och tomatsås

Torsdag: Vegetarisk nudelwok och Sirrachachachamajjo =)

Fredag: Kycklingköttbullar och potatis samt gräddsås

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för ändringar.