Grönsaker med KRAV-logga över.
Lyssna

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 30% är hållbara råvaror och 20% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v 1

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Rotsaksbiff med Potatisgratäng  
Fredag: Kebab&Ris samt Vitlöksdressing

Matsedel v 2

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stekt Korv och Makaroner
Torsdag: Kyckling/RödCurry/Kokos/Ris
Fredag: Köttbullar i Gräddsås/Potatis/Lingon/Pressgurka

Matsedel v 3

Måndag: Pasta Bolognese
Tisdag: Sprödbakad fisk med Potatis och Kalla Såsen
Onsdag: Currywurst med Ris
Torsdag: Morotssoppa Med Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Stekt Kyckling med rostad Potatis och Bea

Matsedel v 4

Måndag: Pasta/Skinksås
Tisdag: FiskGratäng/Potatis/Gröna Ärtor
Onsdag: Indisk Daal och Ris
Torsdag: Köttfärssoppa/Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Potatisbullar/Bacon/Lingonsylt

Matsedel v 5

Måndag: Korvstroganoff och Ris
Tisdag: Laxfrestelse och Citronmajjo
Onsdag: Thaigryta/Fläsk/Ananas/Ris
Torsdag: Pasta/Tomat/Ostsås
Fredag: Nuggets med Rostad Potatis och Dinosås



Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.