grönsaker med KRAV-märke
Foto: Mårten Gudmundhs

Vårt KRAV-märkta kök

Maten vi serverar lagas på plats. Köket fyller högt ställda miljökrav. Maten är KRAV-certifierad på nivå två av tre, vilket innebär att minst 50 procent av råvarorna ska vara ekologiska och därav minst 25 procent KRAV-märkta.

KRAV-certifikatet för S:ta Maria Alsike finns att läsa i pdf-format här.

Matsedel vecka 20

Måndag: Pasta med broccoli och ostsås

Tisdag: Torsk med ägg och persiljesås samt potatis

Onsdag: Korvstroganoff och ris

Torsdag: Tomatsoppa med tacokryddad baljfärs samt bröd och ost

Fredag: Kycklinggryta med mango och matvete

Matsedel vecka 21

Måndag: Krämig blomkålsgratäng och kokt potatis

Tisdag: Panerad fisk och potatismos samt citronkräm

Onsdag: Nötfärspanna med ris och tomatsås

Torsdag: Vegetarisk nudelwok och Sirrachachachamajjo =)

Fredag: Kycklingköttbullar och potatis samt gräddsås

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för ändringar.