grönsaker med KRAV-märke
Foto: Mårten Gudmundhs

Vårt KRAV-märkta kök

Maten vi serverar lagas på plats. Köket fyller högt ställda miljökrav. Maten är KRAV-certifierad på nivå två av tre, vilket innebär att minst 50 procent av råvarorna ska vara ekologiska och därav minst 25 procent KRAV-märkta.

KRAV-certifikatet för S:ta Maria Alsike finns att läsa i pdf-format här.

Matsedel vecka 9

Måndag: Pastapesto med oliver och sojabönor 

Tisdag: Kokospanerad fisk med ris och currydressing 

Onsdag: Korv&mos med picklad lök 

Torsdag: Pannkakor och sylt samt keso 

Fredag: Kebabkryddad köttgryta och ris

 

Matsedel vecka 10

Måndag: Grönsaksbiff och pasta samt tomatsås

Tisdag: Panerad fisk med potatis och kall sås 

Onsdag: Currykyckling med ris

Torsdag:  Morotssoppa med nybakat bröd samt ostkräm

Fredag: Pasta Bolognese

 

Matsedel vecka 11

Måndag: Nudelwok

Tisdag: Fiskburgare med remouladsås och rostad potatis

Onsdag: Kålpudding med lingon, sås och potatis

Torsdag: Chili sin carne med ris

Fredag: Pasta Carbonara

 

Matsedel vecka 12 

Måndag: Indisk linsgryta med bulgur

Tisdag: Gratinerad fiskgratäng med potatis

Onsdag: Korv Stroganoff med ris

Torsdag: Spenat & broccolisoppa med nybakat bröd och pålägg

 Fredag: Köttbullar och stuvade makaroner

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.