grönsaker med KRAV-märke
Foto: Mårten Gudmundhs

Vårt KRAV-märkta kök

Maten vi serverar lagas på plats. Köket fyller högt ställda miljökrav. Maten är KRAV-certifierad på nivå två av tre, vilket innebär att minst 50 procent av råvarorna ska vara ekologiska och därav minst 25 procent KRAV-märkta.

KRAV-certifikatet för S:ta Maria Alsike finns att läsa i pdf-format här.

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

 

Matsedel vecka 40

Måndag: Korv Stroganoff och ris

Tisdag: Fiskpanetter med potatis och kall sås

Onsdag: Currykyckling och bulgur

Torsdag: Tomatsoppa med tacokrydda, mjukt bröd och pålägg

Fredag: Himmelsk högrevsgryta med ris

Matsedel vecka 41

Måndag: Italiensk tortellinigratäng med tomatsås

Tisdag: Fransk fiskgryta samt rostad potatis

Onsdag: Norsk lapskaus med potatis och hällbröd

Torsdag: Indisk kikärtscurry med ris

Fredag: Grekisk moussaka med tzatziki

Matsedel vecka 42

Måndag: Falafel med ris och vitlökssås

Tisdag: Fiskgratäng och bulgur

Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingon

Torsdag: Broccolisoppa med nybakat bröd och pålägg

Fredag: Pulled pork med tillbehör

Matsedel vecka 43

Måndag: Vegetarisk biff med ris och tomatsås

Tisdag: Ört- och ströbrödsbakad fisk med potatis och kall sås

Onsdag: Pasta med baconsås

Torsdag: Vegetarisk paj ala quattro formaggio

Fredag: Nasi goreng med kyckling och dinosås

 

Med reservation för ändringar.