grönsaker med KRAV-märke
Foto: Mårten Gudmundhs

Vårt KRAV-märkta kök

Maten vi serverar lagas på plats. Köket fyller högt ställda miljökrav och är KRAV-certifierat på nivå Brons, vilket innebär att minst 30 procent av de totala livsmedelsinköpen består av hållbara livsmedel. Minst 20 procent av livsmedlen är KRAV-certifierade.

KRAV-certifikatet för S:ta Maria Alsike finns att läsa i pdf-format här.

Vecka 15

Måndag: Pasta med Tomat och Kyckling
Tisdag: Husets Fiskgratäng och Kokt Potatis
Onsdag: Chili Con Carne samt Ris
Torsdag: Redd Grönsakssoppa med Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Korv och Potatismos                        

Vecka16

Måndag: Lasagnettgratäng/Skinka/Soltorkad Tomat
Tisdag: Panerad Fisk med Potatis samt Dillsås
Onsdag: BBQ/Fläskbog/Ris
Torsdag: Nudelwok/Kyckling/Dinosås
Fredag: Pannkakor med Sylt samt FaluRågRut&Ost                     

Vecka 17

Måndag: Korvstroganoff och Ris
Tisdag: Pankotoppad Fisk i ugn med Potatis och Dillmajonäs
Onsdag: Pasta Bolognese
Torsdag: Vegetarisk Biff/Rostad Potatis/Dinosås
Fredag: Hawaiikassler med Bulgur

Vecka 18

Måndag: Pasta med Ost&Skinksås
Tisdag: Panerad Fisk och Potatis samt Kalla Såsen
Onsdag: Kål&Ris&Nötfärsfräs Samt Brunsås
Torsdag: Gratinerad Blomkål med Bacon och Potatis
Fredag: Currykyckling och Ris

Vecka 19

Måndag: Quorngryta med Bambuskott och Ris
Tisdag: Laxpudding och Kalla såsen
Onsdag: Kycklingbullar med Rostad Potatis/Tomatsås
Torsdag: Thaisoppa med Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: TacosBonanza

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.