grönsaker med KRAV-märke
Foto: Mårten Gudmundhs

Vårt KRAV-märkta kök

Maten vi serverar lagas på plats. Köket fyller högt ställda miljökrav. Maten är KRAV-certifierad på nivå två av tre, vilket innebär att minst 50 procent av råvarorna ska vara ekologiska och därav minst 25 procent KRAV-märkta.

KRAV-certifikatet för S:ta Maria Alsike finns att läsa i pdf-format här.

Matsedel vecka 2

Måndag: Falafel med vitlökssås och ris 

Tisdag: Sprödbakad fiskgratäng och potatis

Onsdag: Kålpudding med lingon sås och potatis

Torsdag: Krämig grönsakssoppa med nybakat bröd samt pålägg

 Fredag: Pasta carbonara

 

Matsedel vecka 3

Måndag: Vegetarisk nudelwok med sojastrimlor

Tisdag: Fiskgryta och rostad potatis

Onsdag: Ugnsbakad falukorv med potatismos

Torsdag: Vegetarisk lasagne

Fredag: Kebabkryddad köttgryta med ris

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.