En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.
Foto: Albin Hillert/Ikon

Kyrkan genom livet

Det finns en tid för allt som sker under himlen. Genom alla tider har kyrkan funnits för människor i olika faser av livet. Här kan du boka eller läsa mer om bl a dop, vigsel, konfirmation och begravning.

Boka tid för dop eller vigsel

Du kan själv gå in och se vilka tider som finns lediga för dop eller vigsel i våra olika kyrkor i Knivsta pastorat. När du hittat lämplig tid och plats är det bara att beställa direkt här på hemsidan. Observera att dop på söndagar sker i den ordinarie gudstjänsten.

Dopfunt med varmt vatten

Dop

I dopet får vi bära fram våra barn till Gud och de innesluts i Guds famn och blir hans barn. Detta är en stor glädje för släkt och vänner som ofta vill vara med vid dopet. Den som inte döpts som barn kan döpas som ung eller vuxen.

Konfirmation

Allt du behöver veta om konfirmationsläsning läsåret 2022/2023!

Vigsel

Bröllop är fest - ett minne för livet. I kyrkan får vi be om Guds välsignelse över äktenskapet. Att ha vigsel i kyrkan betyder inte nödvändigtvis att det måste vara stort eller påkostat. Inte heller behöver det vara många närvarande. Det viktiga är att offentligt betyga sin kärlek till varandra och sin vilja att leva hela livet tillsammans.

Fågel sitter på taket till fågelholk.

Välsignelse av hem

Varje hem är värt att välsignas. I bönestunden när hemmet välsignas, tackar vi för ditt hem och ber att Gud välsignar det, vi ber för alla som bor där och alla som kommer på besök.

En ensam rödhake sitter på en kvist i grå omgivning.

Du är inte ensam - diakoni, enskilt samtal och bikt

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Vi finns till för dig och dina tankar och funderingar. Det finns hopp, även när det är som mörkast. Här finns det alltid någon som vill lyssna. Svenska kyrkan finns till för att stödja dig.

Gravsten uppifrån med dekorsten ovanpå med texten "Älskade mormor"

Begravning

När någon har avlidit behöver vi ta avsked. Avskedet är betydelsefullt, och det är viktigt att det blir rätt, både med tanke på anhöriga och den avlidne. Har den avlidne skriftligt eller muntligt uttryckt önskemål angående begravning eller gravsättning är det alltid de önskemålen som ska komma i första rummet.