Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Det du behöver veta om konfirmationsläsning läsåret 2019/2020

Vet du vem du är? Alla människor är unika – men vem är just du? Har du någon aning om vad du kommer att göra i framtiden? Vad du egentligen tror på och vill med dig själv? Under konfirmandtiden kommer du att fundera och diskutera vad du själv och andra tycker och tänker om meningen med livet och andra viktiga frågor.

Många människor tror på något utöver det vanliga. En del tror på en kraft, andra tror på någon person. Vi vill ge dig en chans att upptäcka vem Gud är och vad han kan göra i ditt liv. Här finns en möjlighet att uttrycka sig på flera olika sätt. Vi diskuterar och läser, använder oss av musik, skapande och andra, mer lekfulla sätt.

Konfirmationsundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2004 eller går i åttan.

När en konfirmandgrupp är full, stängs möjligheten att anmäla sig till den. Välj då gärna ett annat alternativ. Om du absolut inte har möjlighet att välja ett annat alternativ, kontakta oss för eventuell plats på väntelista.

Våra konfirmationsgrupper är öppna för anmälan från tisdag 21 maj kl 20.00. Först till kvarn gäller.

MÅLA-SKAPA

Berlin - en av Europas levande storstäder dit vi åker med tåg, där konst och historia berättar om det som hände under 1900-talet och påminner om vad som skulle kunna hända igen om vi inte tar ansvar för varandra och vår värld! Gruppen passar särskilt dig som vill arbeta lite mer med olika kreativa uttryckssätt. Här får vi tid att fundera tillsammans på olika sätt. Livet och Gud, jag själv och mina vänner – allt hör ihop i andakter, samtal, lek, sång och skapande tillsammans med varandra, och med unga och vuxna ledare. Vi träffas på lördagar och söndagar och vår konfirmandtid inleds med ett upptaktsläger i S:ta Birgittakyrkan.

 

TRÄFFAS: Lördagar kl 11.00–16.00 + högmässa och kyrkfrukost på söndagar i S:ta Birgittakyrkan.

START: 5 oktober kl 11.00–16.00 + 6 oktober kl 10.00

LÄGER: Upptaktsläger 19–20 oktober på Raststället
3–7 april 2020 läger i Berlin, dit vi åker med tåg

KONFIRMATION: 13 april (annandag påsk) kl 10.00

ANTAL DELTAGARE: 15

AVGIFT: 2 500 kr
Anmäl dig till Måla-skapa-gruppen här

 

Brev till dig som anmält dig till Måla-skapa-gruppen

FOCOLARE

Hamburg Bild: Thomas Wolf

Vi lär känna personer inom Focoloare-rörelsen i Stockholm och Hamburg. Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i våra egna liv! Varje konfirmandträff börjar med mässa i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00, efter mässan blir det fika, lekar, samtal, gruppövningar och mer fram till kl 16.00, då vi avslutar dagen med en andakt. Focolarerörelsen växte fram under andra världskriget i Italien, men finns idag över hela världen med medlemmar från olika kyrkor och samfund. Focolarerörelsen strävar mot enhet i en splittrad värld. I Hamburg kommer vi hälsa på en gemenskap inom Focolare, träffa ungdomar knutna till rörelsen och besöka sevärdheter. Vi blandar alltså konfirmandundervisning och sightseeing.

 

TRÄFFAS: En söndag i månaden i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00–16.00 inkl mässa

START: 15 december kl 10.00–16.00

LÄGER: 18-19 januari på Raststället 20–24 maj läger i Hamburg, dit vi åker med tåg

KONFIRMATION: 31 maj kl 10.00

ANTAL DELTAGARE: 25

AVGIFT: 2 000 kr
Anmäl dig till Focolare-gruppen här

BALTIKUM

Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i våra egna liv! Varje konfirmandträff börjar kl 15.00 och avslutas med mässa kl 18.00 (vilket betyder att träffen är klar cirka 19.00). Under konfirmandträffen blir det lekar, samtal, gruppövningar och mycket mera! Under vårt läger till Estland får vi möta en kyrka med en annan historia än vår egen. Under Sovjettiden förespråkades ateism och kyrkor och religiösa organisationer motarbetades hårt. Vi kommer bland annat att besöka den svenska församlingen i Tallin, men, också andra kristna från andra traditioner. Vi kommer också att få besöka olika delar av den vackra staden Tallinn.

 

TRÄFFAS: En söndag per månad i S:ta Birgittakyrkan kl 15.00-19.00. Träffen avslutas med mässa

START: 15 december

LÄGER: 25–26 januari på Raststället
10-15 juni i Baltikum

KONFIRMATION: 21 juni kl 10.00

ANTAL DELTAGARE: 25

AVGIFT: Ingen avgift

Anmäl dig till Baltikum-gruppen här

WALSINGHAM

Vi är med på en kristen ungdomskonferens i Walsingham fylld av
aktiviter. Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i just mitt liv! Vi träffas en söndag i månaden under våren i S:ta Birgittakyrkan för fika, lekar,samtal, gruppövningar och mycket mer och avslutar med mässa. Läger i England måndsskiftet juli/augusti där vi möter ungdomar från Sverige och England. Konfirmationen sker i augusti.

 

TRÄFFAS: En söndag per månad i S:ta Birgittakyrkan kl 15.00-19.00. Träffen avslutas med mässa

START: 1 december

LÄGER: 11–12 januari på Raststället
Resa till Walsingham i början av augusti. Datum ej klart.
Så snart vi fått datum för lägret från arrangören i England
meddelas det på hemsidan.

KONFIRMATION: 11 Augusti

ANTAL DELTAGARE: 25

AVGIFT: 3 500 kr

 Anmäl dig till Walsingham-gruppen här

Viktiga frågor & svar

VILKA KONFIRMERAS?

Konfirmandundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2004 eller går i åttan.

VAD KRÄVS?

Under konfirmationstiden ingår att delta i ett antal gudstjänster under året.

VÅRA LEDARE

I alla våra grupper möter konfirmanderna såväl anställda ledare (präster, pedagoger, diakoner och musiker) som unga ledare som gått ledarskola i Knivsta pastorat under tre terminer efter att de själva konfirmerats, samt faddrar som konfirmerats året innan och nu går ledarskola för att bli unga ledare. De unga ledarna och faddrarna är med i grupperna, leder lekar, samtal och är med och undervisar och mycket mer!

FÖRST TILL KVARN

Eftersom det är begränsat antal platser i respektive grupp, registerar vi anmälningarna i den ordning som de kommer in.

Anmälan öppnas i samband med informationsträffen. När en konfirmandgrupp är full, stängs möjligheten att anmäla sig till den. Välj då gärna ett annat alternativ. Om du absolut inte har möjlighet att välja ett annat alternativ, kontakta oss för eventuell plats på väntelista.

DOP

För att delta i konfirmationsundervisningen behöver du inte vara döpt. Om du inte är det men väljer att konfirmeras, sker dopet någon gång under tiden fram till konfirmationen.

Svårt att betala

För den som har svårt att betala finns möjlighet att få avgiften reducerad. Självklart behandlas ärendet konfidentiellt.

FRÅGOR

Frågor om konfirmationen besvaras av
Anna Malmesjö, 018-34 68 36 eller genom frågeformuläret lite längre ner här på sidan.

ANMÄLAN

Från den 21 maj kl 20.00 finns anmälaningslänkar finns under respektive gruppinformation här ovan.