Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon: +46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Det du behöver veta om konfirmationsläsning läsåret 2017/2018

 

Se presentationen av konfirmationsgrupperna från S:ta Birgittakyrkan 23 maj. Inleds med avslutningen av en inledande andakt.

 

All information om konfirmationen i pdf-format, klicka här: Konfirmandfolder 1718

Här är de fyra grupperna du kan välja mellan:

BERLINGRUPPEN

Berlin - en av Europas levande storstäder där konst och historia berättar om det som hände under 1900-talet och påminner om vad som skulle kunna hända igen om vi inte tar ansvar för varandra och vår värld! Gruppen passar särskilt dig som vill arbeta lite mer med olika kreativa uttryckssätt. Här får vi tid att fundera tillsammans på olika sätt. Livet och Gud, jag själv och mina vänner – allt hör ihop i andakter, samtal, lek, sång och skapande tillsammans med varandra, och med unga och vuxna ledare.

Vi träffas på lördagar och vår konfirmandtid inleds med att åka till Berlin några dagar på höstlovet.

Träffas: Tolv lördagar under året kl 11-16 i S:ta Birgittakyrkan

Start: 16 september

Läger: 30-31/9 - Upptaktsläger, 28-31/10 (höstlovet) – Berlinläger, 4 mars – Gemensam dag för alla grupper, 10 mars – förberedelse för konfirmation

Konfirmation: 11 mars  i S:ta Birgittakyrkan

Max antal deltagare: 20

Avgift: 2 000 kronor

ROMGRUPPEN (FULLTECKNAD, GÅR EJ ATT ANMÄLA SIG TILL)

 

I Romgruppen åker vi till av en världens kända städer - där historien syns överallt!Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i våra egna liv! Varje konfirmandträff börjar med mässa i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00, efter mässan blir det fika, lekar, samtal, gruppövningar och mer fram till kl 15.00, då vi avslutar dagen med en andakt.

I Rom kommer vi besöka olika platser och lära oss mer om kyrkans historia, t.ex. Peterskyrkan och katakomberna. Vi blandar alltså konfirmandundervisning och sightseeing, men det ges även möjlighet en dag till shopping.

Träffas: En söndag per månad i S:ta Birgittakyrkan kl 10-15

Start: 3 december

Läger: 12-14 januari - Upptaktsläger, 4 mars – Gemensam dag för alla grupper, 13–19 augusti - Läger i Rom, 25 augusti - Förberedelse för konfirmationen

Konfirmation: 26 augusti  i S:ta Birgittakyrkan

Max antal deltagare: 25

Avgift: 3 000 kr

ENGLANDSGRUPPEN

Vill du delta i en lägervecka fylld av aktiviter och dessutom hinna besöka London under ett par dagar? Då är Englandsgruppen en grupp för dig!

Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i just mitt liv! Varje konfirmandträff börjar med mässa i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00, efter mässan blir det fika, lekar, samtal, gruppövningar och mycket mer fram till kl 15.00 då vi avslutar dagen med en andakt.

Englandsgruppen träffas söndagen den 10 december och fortsätter sedan en söndag i månaden under våren fram till sommarlovet. Läger och konfirmation i augusti!.

Träffas: En söndag per månad i S:ta Birgittakyrkan kl 10–15

Start:  10 december

Läger: 12-14 januari– Upptaktsläger, 4 mars – Gemensam dag för alla grupper, 6 – 12  augusti - Läger i Walsingham, östra England, och två dagar i London, 18  augusti – Förberedelse för  konfirmation

Konfirmation: 19  augusti  i S:ta Birgittakyrkan

Max antal deltagare: 25

Avgift: 3 000 kr

MÄLARDALGSGRUPPEN

Vi kommer att prata om Jesus, bibeln, vänskap, kärlek, rätt och fel, meningen med livet och mycket mer.

Vi träffas fyra söndagar per termin. Varje konfirmandträff börjar med mässa i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00, efter mässan blir det fika, lekar, samtal, gruppövningar och mycket mer fram till kl 15.00 då vi avslutar dagen med en andakt.

Under konfirmandtiden kommer vi också vid fyra lördagar åka på utflykt och upptäcka spännande och intressanta platser i Uppsala, Enköping och Stockholm. Det är utflykter som kommer att innehålla klosterbesök, pilgrimsvandring, besök i kyrkor, bio, och mycket mera! Inga övernattningar i denna konfirmationsgrupp. Konfirmation blir 20 maj 2018 i Birgittakyrkan.

Träffas: En  söndag i månden i S:ta Birgittakyrkan kl 10–15 inkl mässa (totalt åtta söndagar), samt fyra lördagar.

Start: 24 september kl 10–15

Läger: 4 mars - Gemensam dag för alla grupper, 19 maj - förberedelse för konfirmation

Konfirmation: 20 maj i S:ta Birgittakyrkan

Max antal deltagare: 25

Avgift: Ingen avgift

Se andra som konfirmerats:

Konfirmation

Vet du vem du är? Alla människor är unika – men vem är just du? Har du någon aning om vad du kommer att göra i framtiden? Vad du egentligen tror på och vill med dig själv? Under konfirmandtiden kommer du att fundera och diskutera vad du själv och andra tycker och tänker om meningen med livet och andra viktiga frågor.

Många människor tror på något utöver det vanliga. En del tror på en kraft, andra tror på någon person. Vi vill ge dig en chans att upptäcka vem Gud är och vad han kan göra i ditt liv. Här finns en möjlighet att uttrycka sig på flera olika sätt. Vi diskuterar och läser, använder oss av musik, skapande och andra, mer lekfulla sätt.

Konfirmationsundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2003 eller går i 8:an.

Så här säger unga i Knivsta om att konfirmeraS

Hur är det att konfirmationsläsa och konfirmeras i Knivsta? De som är bäst på att svara på det är förstås konfirmanderna själva. Vi har pratat med sju av dem; Erik, Julia, Alexandra, Lucas, Mira, William och Tove. Här är filmerna från samtalen.

Viktiga frågor & svar

VILKA KONFIRMERAS?

Konfirmandundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2003 eller går i åttan.

VAD KRÄVS?

Under konfirmationstiden ingår att delta i ett antal gudstjänster under året.

VÅRA LEDARE

I alla våra grupper möter konfirmanderna såväl anställda ledare (präster, pedagoger, diakoner och musiker) som unga ledare som gått ledarskola i Knivsta pastorat under tre terminer efter att de själva konfirmerats, samt faddrar som konfirmerats året innan och nu går ledarskola för att bli unga ledare. De unga ledarna och faddrarna är med i grupperna, leder lekar, samtal och är med och undervisar och mycket mer!

FÖRST TILL KVARN

Eftersom det är begränsat antal platser i respektive grupp, registerar vi anmälningarna i den ordning som de kommer in.

Anmälan öppnas i samband med informationsträffen. När gruppens platser är fyllda, antecknas övriga i anmälningsordning på en väntelista. vi kan också förmedla kontakt till en konfirmandgrupp i Uppsala för ungdomar med särskilda behov.

DOP

För att delta i konfirmationsundervisningen behöver du inte vara döpt. Om du inte är det men väljer att konfirmeras, sker dopet någon gång under tiden fram till konfirmationen.

Svårt att betala

För den som har svårt att betala finns möjlighet att få avgiften reducerad. Självklart behandlas ärendet konfidentiellt.

FRÅGOR

Frågor om konfirmationen besvaras av
Anna Malmesjö, 018-34 68 36,
Anna Malmesjö

ANMÄLAN

På den här sidan. Anmälan öppnar 23 maj på kvällen.