Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Det du behöver veta om konfirmationsläsning läsåret 2018/2019

Konfirmation

Vet du vem du är? Alla människor är unika – men vem är just du? Har du någon aning om vad du kommer att göra i framtiden? Vad du egentligen tror på och vill med dig själv? Under konfirmandtiden kommer du att fundera och diskutera vad du själv och andra tycker och tänker om meningen med livet och andra viktiga frågor.

Många människor tror på något utöver det vanliga. En del tror på en kraft, andra tror på någon person. Vi vill ge dig en chans att upptäcka vem Gud är och vad han kan göra i ditt liv. Här finns en möjlighet att uttrycka sig på flera olika sätt. Vi diskuterar och läser, använder oss av musik, skapande och andra, mer lekfulla sätt.

Konfirmationsundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2004 eller går i 8:an.

Våra konfirmationsgrupper:

Englandsgruppen 2018 (Nytt alternativ)

Vill du åka till England, gillar läger och vill konfirmeras? Då är Englandsgruppen en konfirmationsgrupp för dig!

Under våra konfirmationsträffar så ses vi och umgås, lär oss nya saker om Gud, tron och oss själva, leker och lär känna nya människor. Dagen avslutas med en gudstjänst kl 18.00, så ca kl 19 är konfirmandträffen slut!

Träffas: Söndagar: kl. 15-19, datum meddelas senare.

Start: Söndag 16 december 2018.

Läger: I mitten av januari (lördag -söndag) har vi ett "hemmaläger" i S:ta Birgitakyrkan. Vårt läger till England pågår 13-17 juni.

Konfirmation: Konfirmationen sker i S:ta Birgittakyrkan den 23 juni 2019.

Anmälan: https://forms.churchdesk.com/f/S1ONQF1z7

Välkommen att söka!

BERLINGRUPPEN 2018

Berlin - en av Europas levande storstäder där konst och historia berättar om det som hände under 1900-talet och påminner om vad som skulle kunna hända igen om vi inte tar ansvar för varandra och vår värld! Gruppen passar särskilt dig som vill arbeta lite mer med olika kreativa uttryckssätt. Här får vi tid att fundera tillsammans på olika sätt. Livet och Gud, jag själv och mina vänner – allt hör ihop i andakter, samtal, lek, sång och skapande tillsammans med varandra, och med unga och vuxna ledare.

Vi träffas på lördagar och vår konfirmandtid inleds med att åka till Berlin några dagar på höstlovet.

Start: 22 september + 23 september HGM*

Läger:
Berlin - upptaktläger: 
Start 22 september + 23 september HGM*.

Läger: 20-21 oktober i S:ta Birgittakyrkan.

Träffas: Lördagar kl. 11-16 + högmässa och kyrkfrukost på söndag.

Läsning:
22 september + 23 september
17-18 november
1-2 december
2019
11-12 januari
9-10 februari
9-10 mars

Läsningsläger: 12-16 april

Konfirmation: 22 april - annandag påsk 2019 

Anmälan: https://forms.churchdesk.com/f/Hy-KSKYAf*Högmässa

JUI-JITSU-GRUPPEN 2018

Kingsenco Juji-jitsu är en modern, nutida, inkarnation av en tusenårig tradition, med rötter i det feudala Japan, Brasilien och Storbritannien. Den skiljer sig från de flesta andra grenar i Jui-Jistu familjen på grund av sitt starka fokus på realistiskt och etiskt självförsvar. Till skillnad från andra grenar av Jiu-Jitsu familjen har Kingsenco inga tävlingsmoment, utan tränas som en renodlad självförsvarsform och kräver därför ingen särskild atletisk förmåga. Principen är att inte kämpa för att vinna över någon annan, utan enbart söka efter att inte själv bli skadad.  På så vis fokuserar teknikerna på att en mindre person med liten atletisk förmåga skall kunna försvara sig mot en större och mer vältränad motståndare. Detta gör Kingsenco Jui-Jitsu till ett själs-försvar (självförsvar i en vidare betydelse) såväl som en kraftfull och effektiv självförsvarsform, och dessutom en utmärkt väg att vandra i sökandet efter god hälsa och trygghet. Därför erbjuder denna konfirmationsform undervisning i Kristen tro och skolning i kyrkans tusenåriga, levande tradition, varvat med träning i Jui-Jitsu.

Start: Onsdag 19 september.

Läger: 29-30 september i S:ta Birgitakyrkan.

Våra konfirmandträffar: Onsdagar Kl. 18.30 - 20.30  (21.00) & Söndagar: 16-18.

Anmälan: https://forms.churchdesk.com/f/BJI0MYFyQ

 

 

Walsinghamgruppen 2018

Vill du åka till England och delta i en kristen ungdomskonferens fylld av aktiviteter och dessutom hinna besöka London? Då är Walsinghamgruppen en grupp för dig!

Under konfirmandtiden lär vi känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i just ditt liv! Varje konfirmandträff börjar kl 15.00 och det blir då fika, lekar, samtal, gruppövningar och mycket mer fram till kl 19.00 då vi avslutar dagen med Evensong, som är en form av aftonbön.

Träffas: En söndag per månad i S:ta Birgittakyrkan.

Start: 2 december.

Läger: I månadsskiftet juli/augusti. Specifika lägertider uppdateras efter informationträffen 29 maj kl.19.30 i Birgittakyrkan.

Konfirmation: Sker under augusti i S:ta Birgittakyrkan.

Anmälan: https://forms.churchdesk.com/f/Sy8ibYKJm (fullt)

 

HAMBURGGRUPPEN 2018

Hamburg Bild: Thomas Wolf

I Hamburggruppen lär vi känna personer inom Focoloarerörelsen i Stockholm och Hamburg. Under konfirmandtiden lär vi också känna varandra, lär oss mer om oss själva och om vad tron kan betyda i våra egna liv!

Start: 3:e advent,16 december

Våra konfiramandträffar: Varje konfirmandträff i Hamburggruppen börjar med mässa i S:ta Birgittakyrkan kl 10.00, efter mässan blir det fika, lekar, samtal, gruppövningar och mer fram till kl 15.00, då vi avslutar dagen med en andakt.

Focolarerörelsen växte fram under andra världskriget i Italien, men finns idag över hela världen med medlemmar från olika kyrkor och samfund. Focolarerörelsen strävar mot enhet i en splittrad värld. I Hamburg kommer vi hälsa på en gemenskap inom Focolare, träffa ungdomar knutna till rörelsen och besöka sevärdheter. Vi blandar alltså konfirmandundervisning och sightseeing, men det ges även möjlighet en dag till shopping. 

Anmälan: https://forms.churchdesk.com/f/H1UPxtYym (fullt)
 

 

Så här säger unga i Knivsta om att konfirmeraS

Hur är det att konfirmationsläsa och konfirmeras i Knivsta? De som är bäst på att svara på det är förstås konfirmanderna själva. Vi har pratat med sju av dem; Erik, Julia, Alexandra, Lucas, Mira, William och Tove. Här är filmerna från samtalen.

Viktiga frågor & svar

VILKA KONFIRMERAS?

Konfirmandundervisningen riktar sig främst till dig som är född 2004 eller går i åttan.

VAD KRÄVS?

Under konfirmationstiden ingår att delta i ett antal gudstjänster under året.

VÅRA LEDARE

I alla våra grupper möter konfirmanderna såväl anställda ledare (präster, pedagoger, diakoner och musiker) som unga ledare som gått ledarskola i Knivsta pastorat under tre terminer efter att de själva konfirmerats, samt faddrar som konfirmerats året innan och nu går ledarskola för att bli unga ledare. De unga ledarna och faddrarna är med i grupperna, leder lekar, samtal och är med och undervisar och mycket mer!

FÖRST TILL KVARN

Eftersom det är begränsat antal platser i respektive grupp, registerar vi anmälningarna i den ordning som de kommer in.

Anmälan öppnas i samband med informationsträffen. När gruppens platser är fyllda, antecknas övriga i anmälningsordning på en väntelista. vi kan också förmedla kontakt till en konfirmandgrupp i Uppsala för ungdomar med särskilda behov.

DOP

För att delta i konfirmationsundervisningen behöver du inte vara döpt. Om du inte är det men väljer att konfirmeras, sker dopet någon gång under tiden fram till konfirmationen.

Svårt att betala

För den som har svårt att betala finns möjlighet att få avgiften reducerad. Självklart behandlas ärendet konfidentiellt.

FRÅGOR

Frågor om konfirmationen besvaras av
Anna Malmesjö, 018-34 68 36 eller genom frågeformuläret lite längre ner här på sidan.

ANMÄLAN

Anmälaningslänkar är tillagda under respektive gruppinformation här ovan.