Foto: Mårten Gudmundhs

Fira gudstjänst

I Knivsta pastorat firar vi gudstjänst varje söndag i de flesta av våra kyrkor. Välkommen att delta!

Våra församlingar

Interiör från Alsike kyrka

Välkommen till Alsike församling

I Alsike har gudstjänstlivet varit aktivt i många hundra år. De äldsta delarna av nuvarande kyrka är från 1200-talet - och då har en äldre kyrkobyggnad sannolikt stått där före den.

Välkommen till Husby-Långhundra församling

I Husby Långhundra är historiens vingslag aldrig långt borta. Kyrkan ligger mitt i byn och här möts man i sorg och glädje, till Julotta och skolavslutning. Varje år sätter Husaby marknad sin prägel på byn över en dag, man firar mässa på latin - och vem vet vem man kan träffa på sin vandring...

Välkommen till Knivsta församling

I Knivsta församling finns S:ta Birgittakyrkan och den medeltida kyrkan S:t Stefans kyrka. Här finns något för alla åldrar. I församlingen vill vi att vår verksamhet ska vara en plattform för att lära känna Gud, oss själva och varandra. Välkommen till vår gemenskap!

Kyrkorum med högt i tak.

Välkommen till Lagga församling

Välkommen till Lagga och Lagga församling! Här möts vi - unga och gamla - till gudstjänst, bibelsamtal och samling av olika slag! Vår gamla vackra kyrka är rikt dekorerad - här finns till exempel en av de kanske allra äldsta avbildningarna av en nyckelharpa! Lagga kyrka ligger mitt emot Lagga skola.

Kyrkorum med högt i tak

Välkommen till Vassunda församling

I Vassunda församling finns ett levande gudstjänst- och församlingsliv. Så har det varit sedan åtminstone 1100-talet. Välkommen!

Välkommen till Östuna församling

Vi vill, med högmässan i centrum, leva med Jesus som förebild och vägledare. Källan med Levande vatten vill vi söka och låta den påverka våra liv.

Kyrkans dag är söndagen eftersom Jesus Kristus uppstod från döden på en söndag. Men vi firar även gudstjänst under veckans andra dagar. Se i kalendariet nedan vad som händer just nu. Söker du vad som händer i en specifik församling, klicka då på förstoringsglaset och skriv in orten, exempelvis "Östuna".