Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon: +46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musume & Knivsta

Sedan slutet på 1970 talet har vi en vänförsamling i Zimbabwe. Läs mer om detta samarbete och hur du kan hjälpa till i vårt arbete med att ge föräldralösa barn möjlighet att gå i skolan och därigenom ges möjlighet till ett bättre liv.

Musume & Knivsta
Sedan slutet av 1970 – talet har Knivsta haft en vänförsamling i Musume, Zimbabwe. Vi har haft besök från församlingen i Musume och även från oss har några vid olika tillfällen givits möjlighet att resa till Zimbabwe och banden har stärkts. Om du vill läsa om senaste besöket i Zimbabwe kan du klicka här (pdf format). I Pastorats tidningen Nr 2 2011 kan man även läsa ”Samtal med kvinnor i Zimbabwe” klicka här så kommer du till tidningen (pdf format).

Läget i Zimbabwe är oerhört svårt, oroligheter med svält och politiska övergrepp rapporteras med jämna mellanrum i media. Nu närmast oroligheterna kring premiärminister Rober Mugabes avgång. 

Vi vill stödja vår vänförsamling med att skicka pengar bland annt till skolavgifter för föräldralösa barn. För närvarande räcker våra pengar från gåvor och kollekter till att hålla ca 50 föräldralösa barn i skolan med skolavgifter, uniformer, skor och skrivmaterial. Utan detta stöd hade de inte heller kunnat få någon utbildning. Vi tror att utbildning är ett bra sätt att hjälpa landet till en bättre och mer demokratisk framtid. Vi behöver din hjälp för att kunna fullfölja vårt åtagande och helst utöka det.

Ge ett bidrag!
Om du vill ge ett bidrag till Musume kan du sätta in pengar på plusgiro 10 00 09-0 märk din insättning med ”Till Musume”. Eller Swisha till 1236096259.

Swish 1236096259

Har du frågor?

Kontakta Eva Okfors tel: 070 - 732 62 04