Knivsta pastorat

Välkommen till Alsike församling

I Alsike har gudstjänstlivet varit aktivt i många hundra år. De äldsta delarna av nuvarande kyrka är från 1200-talet - och då har en äldre kyrkobyggnad sannolikt stått där innan den.

Alsike församling är i dag en del av Knivsta pastorat och  består geografiskt av nya och gamla Alsike samt stationssamhället. Församlingens kyrka är Alsike kyrka. I kyrkans närhet ligger också Alsike kloster.
I nya Alsike finns även pastoratsgemensamma S:ta Maria Alsike,där församlingen bedriver en stor del av sin barnverksamhet. S:ta Maria Alsike har även skola, förskola, gruppboende, lägenheter och samlingslokaler.
I S:ta Maria finns ett kapell där det för närvarande hålls lunchbön varje måndag, aftonbön - Completorium - varje tisdag klockan 20 och firas högmässa eller familjegudstjänst en gång i månaden.

Alsike kyrka stängd
Alsike Kyrka är stängd för renovering från september 2017 till februari 2018.
Gudstjänster firas under perioden i S:ta Maria kapell.