Välkommen till Alsike församling

I Alsike har gudstjänstlivet varit aktivt i många hundra år. De äldsta delarna av nuvarande kyrka är från 1200-talet - och då har en äldre kyrkobyggnad sannolikt stått där innan den.

Alsike församling är i dag en del av Knivsta pastorat och  består geografiskt av nya och gamla Alsike samt stationssamhället. Församlingens kyrka är Alsike kyrka. I kyrkans närhet ligger också Alsike Kloster. I nya Alsike finns även pastoratsgemensamma S:ta Maria Alsike där församlingen bedriver en stor del av sin barnverksamhet. S:ta Maria Alsike har även skola, förskola, gruppboende, lägenheter och samlingslokaler.

I S:ta Maria finns ett kapell där det för närvarande hålls lunchbön varje måndag, aftonbön - Completorium - varje tisdag klockan 20 och firas högmässa eller familjegudstjänst en gång i månaden. Det är också i S:ta Maria kapell som Alsike kyrkas gudstjänst-verksamhet sker under perioden september 2017 till ca mars 2018. Kyrkan Återinvigdes 29/3. Mer info finns nedan i kalendariet.