Välkommen till Husby-Långhundra församling

I Husby Långhundra är historiens vingslag aldrig långt borta. Kyrkan ligger mitt i byn och här möts man i sorg och glädje, till Julotta och skolavslutning. Varje år sätter Husaby marknad sin prägel på byn över en dag, man firar mässa på latin - och vem vet vem man kan träffa på sin vandring...

Körer i Husby-Långhundra församling

Välkommen att sjunga med oss i Husby-Långhundra församling!

Sopplunch i Karlshällstugan

I höst serveras sopplunch i Karlhällstugan vid tre tillfällen. Varmt välkommen till soppa och samvaro i Husby-Långhundras idyll!

Ovanför altaret i Husby-Långhundra kyrka är det jul året runt

Altarskåpet i Husby-Långhundra berättar om en ung kvinna som ställde sig till Guds förfogande och födde ett märkvärdigt barn i en obemärkt vrå. Det berättar hur enkla människor i trakten fick höra om den betydelsefulla händelsen och om hur representanter för avlägsna folk kom för att hylla människobarnet som är Gud.

Inför söndagen så har du möjlighet att dela med dig av dina böneämnen och tända ett digitalt ljus på Svenska kyrkans Bönewebb: