Knivsta pastorat

S:ta Maria kapell

I S:ta Maria sjuder det av liv och verksamhet - och i hjärtat ligger kapellet.

Multihuset S:ta Maria i nya Alsike rymmer liv och rörelse i alla sina vrår. I hjärtat av hela anläggningen finns kapellet.

Här håller skola och förskola veckoträffar. Här möts man för babysång, Stora & små, Pyttekör och gospelkör. Här firas lunchmässa eller hålls lunchbön på måndgar och aftonbön på tisdagar.

När ingen annan verksamhet pågår är kapellet öppet för vem som helst att komma för en stunds personlig stillhet och bön.

I altarets nedre del finns en rad med stenar. Dessa stenar är hämtade från pastoratets övriga kyrkor som en symbol för att S:ta Maria är hela Knivsta pastorats angelägenhet.