Äppelblomma
Foto: Stefan Öberg

Informationsbrev Nr 20 Maj -24

Välkommen till Knista församlings nyhetsbrev!

Kvällsgudstjänster
Musikgudstjänst… kvällsro… lekmannaledd gudstjänst… önskepsalm… kvällspepp…. Taizé.…..

Under hösten kommer vi att fortsätta att erbjuda en mängd olika gudstjänstformer. Du kanske undrar hur de olika sortersgudstjänster skiljer sig från varandra?

Musikgudstjänst: En gudstjänst med mycket musik (t. ex. kör, solist ensemble). Ibland kan det liknar en konsert med en kort andakt men kan också vara mer som en vanlig gudstjkänst med extra musik.

Kvällsro: En stillsam gudstjänst med utrymme för tystnad och egna tankar. Lugn musik. Ingen lång predikan men en inbjudan till reflektion. Ljuständning, möjlighet att skriva en egen bön som bärs fram till altaret och vanligtvis möjlighet att få personlig förbön.

Lekmannaledd gudstjänst: En gudstjänst som inte leds av en präst utan av andra medarbetare (anställda eller ideella). Ett sätt att låta andra röster och tankar få plats i församlingens gudstjänstliv. Formen kan variera beroende på vilka som planerar och utför gudstjänsten.

Önskepsalm: Egentligen en form av musikgudstjänst där alla som är med får önska psalmer som vi sjunger tillsammans.

Kvällspepp: Alla som vill och kan samlas en timme före gudstjänsttiden. Vi sätter ihop en gudstjänst utifrån kvällens tema (som kan t. ex. vara ”kärlek” eller ”hopp”. Det finns förslag på sånger och texter men det finns även möjlighet att komma med egna förslag.

Taizé: En gudstjänst i ”Taizéanda” använder de enkla meditativa sånger som har växt fram i kommuniteten Taizé i Frankrike. En stillsam gudstjänst med plats för eftertanke och tystnad.

Vill du veta mer? Skulle du vara intresserad av att vara med och planera/leda en lekmannaledd gudstjänst? Hör av dig till Graham graham.jarvis@svenskakyrkan.se 072 520 2897

 

Mullhyttemarken
Den 13 juli är det Mullhyttemarken och d brukar vi ju ha kaffeservering i kyrkan. I år är det bara vaktmästaren som är i tjänst och han har ju andra arbetsuppgifter som måste utföras så därför undrar vi om det finns några som skulle vilja vara där och ta hand om det.

Vår förhoppning är att det kan bli några stycken så att man kan dela upp dagen i mindre pass.

Marknadens tider är kl. 9-17 men kaffeserveringen skulle kunna vara kl. 10-16.
Kontakta Anna Borglund senast den 7 juni om du är intresserad av att hjälpa till.
0585-315 43 anna.borglund@svenskakyrkan.se

 

Rastvärdar
Nu är det snart sommarlov och rastvärdarna få ett avbrott. De kommer säkert att börja längta tillbaka till skolans korridorer, cafeterian skolgården och matsalen framåt augusti.

Det finns plats för flera värdar. Vi vistas på skolan , två åt gången, mellan 11.30 och 13.30. Hör av dig till Graham (graham.jarvis@svenskakyrkan.se 072 520 2897) om du vill ställa upp eller har frågor.

 

Konfirmation
Det kan vara bra/intressant att veta att vi kommer att ha ett annat upplägg i konfirmationsläsning till hösten. Vi bjuder in till en informationsmöte för konfirmander på tisdag 27 augusti och börjar själva läsåret först i samband med 1.a Advent och det nya kyrkoåret.

 

Välkommen till årets sommarutflykt som går till Kungsör med omnejd den 7 juni!

Kl. 9:30  Avfärd från Mullhyttans kyrka

Kl. 9:45  Avfärd Fjugesta, Kyrkans Hus

Kl. 10:00  Avfärd Lannakorset

Kl. 11:30 Lunch på Hjälmare kanalcafé

Kl. 12:45 Guidad tur på Miniature Kingdom of Sweden i Kungsör

Kl. 14:30 Fika på Ljungs Goa med möjlighet att handla i gårdsbutiken

Kl. 15:45 Avfärd

Beräknad hemkomst ca. kl. 17 

 

Anmälan görs senast den 31 maj genom att anmäla sig till någon på Kyrkans hus eller ringa Anna Borglund tel. 0585-315 43, det går även bra att ringa om man har några frågor inför resan. Om du behöver specialkost så meddela det vid anmälan.     

Kostnad 400:-  betalas vid påstigning, kontant eller swish.