Informationsbrev Januari -21

Nyhet Ändrad

Välkommen till Knista församlings januaribrev! (2021)

Snart kommer Korsordet ut till alla hushåll i församlingen men redan nu får du ett nytt månadsbrev. Fortsätt gärna att fråga andra om de vill också få brevet.

För att prenumera på brevet som e-post: skicka en e-post adress till graham.jarvis@svenskakyrkan.se.
För den som inte har e-post - beställ en pappersversion genom att skriva till:
Graham Jarvis, Kyrkans Hus, Storgatan 28, 716 30 Fjugesta.

 

Den 14/2 startar vår fasteaktion och pågår till den 28/3

I år försöker vi komma på nya sätt att samla in pengar.
En idé som kommit in är att ha ett bord med försäljning på torget eller utanför någon affär i Fjugesta och utanför ICA i Mullhyttan. Tanken är att vi ska stå i Mullhyttan på fredag v. 7, 9 och 11 samt i Fjugesta onsdagar v. 8, 10 och 12.
Kan vi stå på någon mer plats?

Vad ska vi sälja? Hembakat bröd, egentillverkade saker (stickat/slöjdat/målat/pysslat) påskris både pyntat och opyntat.

Vill du bidra med något, gåvor eller tid, eller om du har några andra tips och idéer så hör av dig till Anna Borglund på 0585-315 43 eller anna.borglund@svenskakyrkan.se snarast möjligt.

 

Vill du prata med någon av oss är du varmt välkommen att ringa, maila eller skriva. Våra telefonnummer och adresser finner du på hemsidan. Annars kan du gå via expeditionen 0585/312 55.
Även om vi saknar varandra får vi hjälpas åt att följa restriktionerna så noga vi kan och på det sättet vara rädda om varandra.

 

Gudstjänster och helgmålsbön mm på Facebook

Vi fortsätter att lägga upp Veckans psalm (torsdagar) och helgmålsböner (lördagar) på Facebook och kommer även att livesända gudstjänster kl 10 på söndagar—så länge vi inte bedömer att vi kan samlas till gudstjänst på ett säkert sätt.

Psalmböcker: om du saknar en psalmbok hemma och vill sjunga med i våra gudstjänster kan du låna en psalmbok från Kyrkans Hus eller från någon av våra kyrkor. Har du inte möjlighet att hämta en psalmbok? Skriv till mig (Graham Jarvis—se adress här ovan) eller ring till expeditionen 0585-312 55.

”Tänkare”: Vill du vara med och spela in en ”tanke” till en av våra helgmålsböner? Hör av dig till mig (Graham).

”Kollare”: Vi efterlyser frivilliga som kan hjälpa oss genom att vara med och kolla hur våra livesända gudstjänster fungerar—både före och under sändningarna. Hör av dig (till Graham) om du kan och vill ställa upp. Vi tänker oss en grupp med olika personer som turas om att ”kolla” en söndag i taget. Här finns en enkel checklista som beskriver uppdraget.

Innan:
Ca10- 15 min innan gudstjänsten startar kollar man av att ljudet fungerar.

Under:
Fungerar ljudet (och bilden) fortfarande? Skriv ner hur många som tittar - det finns en siffra längst upp till vänster. Finns det någon kommentar som bör besvaras eller tas bort? Du får ett mobilnummer till den som filmar och kan skicka sms för att tala om eventuella problem.

 

Var rädd om dig! Vi hoppas kunna träffas igen i våra kyrkor och verksamheter inom en inte alltför avlägsen framtid!