Informationsbrev Februari -22

Nyhet

Välkommen till Knista församlings nyhetsbrev!
Februari 2022

Kyrkoherden hälsar….
Äntligen är tiden mogen för normalisering efter 24 månader av pandemi och karantänliknade tillståndet. 

Nu kan vi tänka ett församlingsliv där vi kan träffas utan att riskera bli allvarligt smittad då de flesta av oss numera är vaccinerade. Nu vågar vi öppna upp för Öppen förskola, dagledigträffar, gudstjänster och körverksamhet. Detsamma gäller också Café Himlagott på Storgatan 28! Varför inte komma förbi och ta en fika där när ni tar promenaden i vårsolen?!
/Stefan Öberg

Gudstjänster
Nu kommer vi att återgå till att fira gudstjänster på söndagar både på förmiddagar och kvällar enligt gudstjänstkalendern som du kan läsa i Korsordet. Värt att nämna är att gudstjänsten nu på söndag: Önskepsalmer med insamling till ACT svenska kyrkans fasteaktion, kan upplevas både på plats i Knista kyrka och digitalt på Facebook.

Fasteaktionen, Dela lika under samma himmel!
På söndag 27 februari startar årets fasteaktion och håller på ända till den 10 april. Under denna period kommer vi att ha lite olika aktiviteter, håll utkik på hemsidan och Facebook. Du kan också läsa mer om fasteaktionen i Korsordet.

Vi startar med önskepsalmer i Knista kyrka kl. 18 som även kommer att sändas digitalt. Den 19 mars i Kyrkans hus och den 26 mars i Mullhyttans kyrka kommer det att vara internationell fikabuffé, har du något att bidra med är du välkommen att kontakta Anna Borglund, 0585-315 43.

Kyrkbussen!
Som det är nu är två av våra chaufförer till kyrkbussen långtidssjukskrivna så vi kan inte erbjuda skjuts till våra gudstjänster. För att vi ska kunna fortsätta att erbjuda denna tjänst så behöver vi er hjälp att hitta chaufförer.

Kan du eller någon du känner tänka sig att köra en eller två söndagar per termin så är det en viktig och oerhört värdefull insats för församlingen. Så fort vi har ett schema som täcker alla högmässor under terminen så kommer vi meddela att det åter går att boka sin plats, det är många som väntar på detta.

Ring Anna Borglund för mer information. 0585-315 43

Frukost!
Den 5 mars kl. 9:30-11 bjuder vi in till frukost med teater av Carina Jarlsbonde, Att våga gå sin egen väg…”Hanna Cordelia öppnar eld”

Det kostar 50:- och kräver anmälan, detta görs till annette.wisser@svenskakyrkan.se eller 0585-315 64 senast den 2 mars.

SYJUNTAN I KVISTBRO
Vi är några stycken som träffas och syr/stickar/virkar eller ja, det man har hemma och som inte blivit av att göra/laga färdigt.

Vi hjälper varandra så gott vi kan, ingen kan allt men alla kan vi något. Viktigast är att ha en trevlig stund.

Vi står för kaffe och te, ta med dig kvällsmörgåsen och kom!
Här är alla välkomna och tröskeln är låg (det finns även ramp).

Vi träffas i Lillgården vid Kvistbro kyrka ojämna tisdagar kl 18-20 med start 1 mars.

Vid frågor hör av dej till
Karin 072-5522302 eller Annie 072-5514507