Other languages with Google Translate

Kontakt

Klippans pastorat Besöksadress: Vedbyvägen, vid S:t Petri kyrka, 26435 Klippan Postadress: Box 2024, 26402 Östra Ljungby Telefon:+46(435)29680 E-post till Klippans pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vedby kyrka och kyrkstuga

Vedby nuvarande kyrka är från 1860-talet, men den är byggd på samma plats som den tidigare medeltidskyrkan.

Från den äldre kyrkan är bevarat ett triumfkrucifix i ek från medeltiden, som numera förvaras på Historiska museet i Lund. Samtidigt som kyrkobygget pågick utvidgades kyrkogården, vilken var färdig på hösten 1867. Kyrkan fick sin orgel samma år som invigningen. Den transporterades från Malmö till Stehag och därifrån med häst och vagn till Vedby. Altartavlan är skänkt av ägaren till Pappersbruket. Kyrkan fick många gåvor av församlingens syförening, bl a mässkrud, ljusstakar, lampetter och kollekthåvar.

Högsta antal tillåtna gäster i kyrkan är 370 personer.

Kyrkstugan

I kyrkstugan bedrivs barnverksamhet.

Vedby kyrka ligger vid Söndraby i utkanten av Klippan.

Besöksadress:

Oderljungavägen
264 37 Klippan

GPS-koordinatorer:

X: 56.14227
Y: 13.18883

Ansvarig vaktmästare i Vedby

Linus Borg

Klippans pastorat

Kyrkvaktmästare

Ansvarig värdinna i Vedby

Gudrun Eriksson

Klippans pastorat

Församlingsvärdinna

Mer om Gudrun Eriksson

Kontakta Gudrun om du har frågor kring församlingshemmet eller vill hyra lokal.