Other languages with Google Translate

Kontakt

Klippans pastorat Besöksadress: Vedbyvägen, vid S:t Petri kyrka, 26435 Klippan Postadress: Box 2024, 26402 Östra Ljungby Telefon:+46(435)29680 E-post till Klippans pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:t Petri kyrka och församlingshem

Ett mästerverk skapat av Sigurd Lewerentz

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger centralt i Klippan, i stadsparken. Kyrkan uppfördes 1962-66, ritad och konstruerad av Sigurd Lewerentz. Kyrkan är en av Sveriges arkitektoniskt mest fulländade kyrkor och internationellt uppmärksammad. Kyrkan invigdes första advent 1966.
I det låga klockhuset hänger fyra klockor med ingjutna dikter av Bo Setterlind. Bland utsmyckningarna märks bl.a. en dubbelgobeläng skapad av Sven X:et Eriksson och vävd av Barbro Nilsson, krucifix av elfenben designad av Christian Berg. Skulptör Christian Berg har skulpterat ”Nådens skålar” som ligger utanför kyrkan på förgården.

Högsta antal tillåtna gäster i kyrkan är 350 personer.

Kyrkan är öppen måndag - fredag kl 8.00-18.00 och kl 10.00–18.00 på helgen.

Kontakta expeditionen om du vill boka en guidning av kyrkan. Vi kan även ordna fika. Tänk på att höra av dig i god tid.

S:t Petri församlingshem

Intill kyrkan ligger församlingshemmet. Där finns pastorsexpeditionen och kontor för delar av vår personal. Här finns även den stora församlingssalen där vi har olika aktiviteter såsom torsdagsfrukostar och onsdagscaféer.

En trappa ner hittar man Petrigården där församlingens barn och ungdomar träffas.

S:t Petri kyrka ligger på Vedbyvägen, vid Stadsparken i centrala Klippan.

Leverans/besöksadress:

Vedbyvägen
264 35 Klippan

GPS-koordinater:

X: 56.13322
Y: 13.14204

S:t Petri kyrka och församlingshem

Kristin Fransson

Assistent

Mer om Kristin Fransson

Kontakta Kristin när du vill boka, dop, vigsel eller guidning av S:t Petri kyrka. Kristin kan även hänvisa dig till rätt person om du har andra ärenden.

Rose-Marie Jönsson

Församlingsvärdinna

Mer om Rose-Marie Jönsson

Kontakta gärna Ros-Marie om du vill boka/hyra församlingshemmet.

Ansvarig vaktmästare

Fredrik Hammarstrand

Kyrkvaktmästare

Mer om Fredrik Hammarstrand

Fredrik är ansvarig vaktmästare i S:t Petri.