Konfirmation

Här kan du anmäla dig till konfirmation 2022-2023

För att föranmäla dig till konfirmationen 2022-2023 fyll i nedanstående formulär.

Konfirmandtider 2022-2023

Vi drar igång i augusti (mer tider kommer senare) och sedan kör vi som vanligt varje torsdag, vi startar med fika 15:30 och slutar 18:30. Vi kommer att hålla till i våra lokaler i Prästgården.

Innan verkligheten vaknat har du vakat över mig. Innan första andetaget har jag andats djupt i dig. Innan innan innanför bor du i mitt hjärta

psalm 899

Mer information kommer om tider och läger

Om du har frågor kontakta oss gärna

Martin Eugén (fritidsledare) martin.eugen@svenskakyrkan.se

Vad funderar du på?

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Alla människor har frågor och funderingar. Det kan vara tankar kring kärlek, liv och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden. Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar. Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan och funderar över samma saker som mig?

1Mitt bud är detta: att ni skall älska varandra så som jag har älskat er. Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner

joh 15:12

Du är inte ensam om att fundera över livet!  Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i svenska kyrkan, vilket är ungefär 1 av 3. För många blir konfirmationen en chans att testa sig själv och utforska sina och andras åsikter och tankar. Som konfirmand får du diskutera livet stora och små frågor både med jämnåriga och äldre. Konfirmationen är en upptäktsresa som vi gör tillsammans.

Här i Kinda pastorat (Kisa, Horn, Hycklinge, Tidersrum och Västra Eneby församlingar) har vi konfirmationsundervisning på torsdagar i Kisa i prästgården, men självklart får man gå i sin hemförsamlingskyrka på söndagarna.

Man kan också välja att konfirmera sig i lägerform under sommaren som tillexempel på Gransnäs, för mer info se deras hemsida.

http://www.gransnas.nu/konfirmationslager.html