Katrineholmsbygdens församling Besöksadress: Bievägen 3, 64146 KATRINEHOLM Telefon: +46(150)77201 E-post till Katrineholmsbygdens församling

Östra Vingåkers kyrka

1642 invigdes ett kapell på samma plats som den nuvarande kyrkan ligger. Vingåkers socken var stor och en kyrka behövdes i den östra delen. Kapellet blev snart för trångt och byggdes om till en större kyrka i sten, som invigdes Allhelgonadagen den 1 november 1753. Kyrkan är ljus, låg korsformad 1700-talskyrka utan torn. Klockorna är fyra till antalet, ovanligt många för en landsortskyrka, och gjutna under 1700-talet. De hänger i det östra av de två stenhusen invid kyrkan. Under 1700-talet användes den nedre delen till spannmålsmagasin. I koret finns två dopfuntar. Den ena av röd kalksten och grå sandsten, den andra av trä i vitt och guld.

Ta en rundtur i kyrkan