Julita kyrka

Julita kyrka är vackert belägen vid sjön Öljaren och är en populär vigselkyrka. Kyrkans äldsta delar byggdes på 1100-talet och den tillbyggdes på 1400-tlet och 1700-talet, då den i stort sätt fick sitt nuvarande utseende. Målningarna i mittskeppet ger en varm atmosfär åt kyrkorummet. Vi vet inte exakt när dessa målningar kom till och vi vet inte heller konstnärens namn. Målningarna i östra valvet föreställer evangelisterna Matteus, Markus, Lukas och Johannes samt Moses, Kristus (Salvator Mundi) och Symeon med Jesusbarnet i templet. Även i de andra valven finner man målningar med bibliska motiv.

Klicka här rundtur i kyrkan.