Katrineholmsbygdens församling Besöksadress: Bievägen 3, 64146 KATRINEHOLM Telefon: +46(150)77201 E-post till Katrineholmsbygdens församling

Lediga jobb

Vi söker en diakon

Välkommen till Katrineholmsbygdens församling, en del av Sveriges lustgård.

Du är diakon med fötter som rötter och händer mot himlen. Som kan vara både rund och fyrkantig när situationen kräver det. Med självdistans, integritet och humor. Du är nytänkande och strukturerad och tycker att långsiktigt värdeskapande är viktigt. Ser fördelar med att vara projektorienterad. (Arbeta i projektform)

Tjänsten består av:

• Utvecklingsprojekt för människor som står långt utanför arbetsmarkanden
    Arbete med människor i utsatthet bl a med Träffpunkten
  • Vanligt diakonalt arbete med samtal, gudstjänster och andakter samt leda olika grupper
  • Möjlighet att arbeta några timmar med Sjukhuskyrkan
  • Tjänstgöring i högmässa, Katrineholms kyrka. Här samlas många människor från olika kulturer.
  • Viss tjänstgöring i Floda
  • Kontakter med samhällsinstitutioner och nätverk

Du kommer att tillhöra yrkesgruppen diakoner (för samarbete och erfarenhetsutbyte) och ingår i arbetslaget i Katrineholm, på norr (centrum).  I arbetslaget finns präster, musiker, pedagog, vaktmästare och barnledare.

Här har du möjlighet att vara 100% diakon

Kontakta Anna Jarl, 0150-772 26,  e-post: Anna Jarl

Vi söker en pedagog

Vi tycker att barn och unga är superviktiga och hoppas att du tycker som vi!

Uppdraget har stort utvecklingsfokus och häri ligger att forma och kommunicera ett verksamhetsprogram som bottnar i god pedagogik med hänsyn till barns och ungas utveckling, utifrån vårt uppdrag, samhället och samtiden. Här får du möjlighet att påverka och vara med och utveckla ett långsiktigt arbete.

Nu söker vi dig som har hög pedagogisk kompetens samt besitter stor personlig mognad. Du är en trygg och driftig pedagog med koll på samtiden och omvärlden. Du har en pedagogisk utbildning ex församlingspedagog, lärare eller någon annan form av pedagogisk utbildning. Du är väl förankrad i kyrkans tro och kan på ett begripligt och lättfattligt sätt förmedla detta. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan.

Du är utåtriktad, uppskattar mötet med människor och har en naturlig fallenhet för att skapa nya kontakter och nätverk. Du vill delta i och driva utvecklingsarbete, är initiativrik och handlingskraftig. Du ser helheter och vårt gemensamma ansvar både som arbetslag och församling.

Arbetet innefattar både arbete i grupper och gudstjänster vilket innebär viss kväll- och helgtjänstgöring.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har B-körkort.

Frågor besvaras av enhetschef Caroline Wahlström, 0150-772 77 Caroline Wahlström eller Anna Jarl, 0150-772 26 Anna Jarl

Sista ansökningsdag 26 oktober 2017

Vi söker en komminister

Katrineholmsbygdens församling söker med ljus och lykta efter en verksamhetsansvarig komminister som kan ersätta kyrkoherden vid behov.

Verksamhetsområde Sköldinge, Valla, Lerbo.

Är du intresserad eller vill komma på besök ring kyrkoherde Anna Jarl 0150-77226.

Ansökan skickas till: Anna Jarl