Other languages with Google Translate

Hovsta pastorat

Välkommen till oss! Våra kyrkor ligger i utkanten av Örebro och består av Axbergs och Glanshammars församlingar. Här kan du fira gudstjänst, konfirmera dig, gå på Öppen förskola, sjunga, sticka, samtala och mycket mer. Församlingen rymmer hela livet, delta på det sätt som passar dig!

Varmt välkommen på en glädjefylld julkonsert I Ervalla kyrka, tisdag 3 december kl 18.30. Örebrokören Gospel Joy framför "Christmas Joy" . Ledare Cecilia Axelsson. Fri entré.

Gospel of Joy i Ervalla kyrka 3 december

På Vardagsrum 4 december kl 17.30 berättar konstnären Mattias Käll om att göra det osynliga synligt. Fri entré!

"Förpackad" 4 december i Lillåns församlingshem

18.00 i Närkes Kils kyrka bjuder manskören Lorelei på en stilfull julkonsert tillsammans med solisten Anna Wikblom. Under ledning av Krister Kallin. Fri entré.

Lorelei med solist Anna Wikblom 8 december

Välkommen 19.30 Hovsta kyrka. Fri entré med möjlighet att ge en gåva till Act:s julinsamling.

Luciakonsert med "Sisters in arms" 12 december

Julkonsert med Rinkabykören 18.00 i Lillkyrka kyrka

Vintervandringar 14 december

Julkonsert med Rinkabykören 18.00 i Lillkyrka kyrka

11.00 från Rinkaby kyrka

Direktsänd radiogudstjänst 15 december

11.00 från Rinkaby kyrka

Axbergs och Glanshammars församlingar jobbar tillsammans sedan årskiftet 2018. Så här tänkteTomas Rådehed, kyrkoherde i pastoratet, och Josephine Cummings, församlingsherde i Glanshammar, om sammanslagningen.

- Grundtanken bakom detta är att vi vill värna församlingslivet på ett långsiktigt plan, säger Josephine.  För att klara ekonomin på lång sikt behöver vi ligga i framkant och samarbeta och det gör vi med glädje med Axbergs församling.

I Axberg, där Tomas varit församlingsherde, är tankegångarna de samma även om man där skulle klara ekonomin något längre än i Glanshammar. Tomas ser ändå fördelar med att bilda ett gemensamt pastorat redan nu.

- Det gäller att vara proaktiv. I det nya pastoratet kan vi utnyttja båda församlingars resurser, både ekonomiska och personella, på ett bättre sätt. Tillsammans blir vi starkare. Menar Tomas.

De områden där församlingarna inom pastoratet främst ser möjligheter att samordna är fastighets- och kyrkogårdsansvar, ekonomihantering, information och bokning. Men det finns även tankar på att samarbeta kring barnverksamheten och diakonin.

För att lugna eventuellt oroliga församlingsbor berättar Josephine att syftet med det nya pastoratet inte är att göra några stora förändringar i respektive församling utan att behålla den anda som finns både i Glanshammar och i Axberg.

- Vi har dessutom upptäckt att vi är väldigt lika varandra, det har vi märkt när vi träffats med båda personallagen och med våra förtroendevalda. Vi har väldigt roligt ihop!  säger Josephine.