Pilgrimsvandring - 5 juni

Tack, hjälp och förlåt!

Utskriftsvänlig fil

Att vara på väg

Att vara pilgrim är att vara på väg - att ha ett inre och yttre mål med sin vandring och bära med sig heliga Birgittas ord: Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.

Du har chansen att vara med om en sådan vandring där du erbjuds att finnas med under en dag av spontana möten, möjligheten att se det du kanske annars inte ser, att möta dig själv och Gud tillsammans med andra.

Pilgrimsvandringen sker runt Toftsjön som ligger i anslutning till Bruksleden. Sträckan vi går är drygt 12 km lång. Det är skogsterräng med stigar och spänger. Det kan vara både blött och lerigt på vissa ställen efter vägen så det är bra att ha bekväma och okänsliga skor.

Det är en endagsvandring, med start kl 09:00 och avslut under eftermiddagen. Vi gör stopp som innehåller samtal, andakt och vila efter vägen. Har du ”Lilla pilgrimsboken” - ta gärna med den - annars finns den att låna eller köpa.

Att tänka på

Bekväma och oömma kläder för alla väder och sköna skor. Vi går även om det regnar. Tänk på att det kan vara blött, halt och lerigt. Ta gärna med stav/stavar som stöd under vandringen.

Ryggsäck med matsäck och vatten för dagen.

Dagen i helhet

Vi samlas kl 09:00 vid parkeringen enligt vägbeskrivning.

Vägbeskrivning: Åk väg 252 mot Surahammar. När du kommer till väg 66 sväng höger ut på 66:an mot Västerås. Åk ca 150 m. Parkering finns sedan på vänstra sidan av 66:an. Man får göra vänstersväng enligt anvisning på 66:an.

Pga av pandemin finns inte möjligheten att få skjuts till samlingsplatsen.

Anmälan om du vill vandra...

...gör du till Marjatta Ericson senast den 3 juni. Kontakt: se nedan.

Kostnad - 0 kronor

Vill du köpa Pilgrimens tidegärd, kostar den 100 kr. Säg till om boken när du anmäler dig.

Detta är pilgrimens sju nyckelord

Långsamhet!
Frihet!
Enkelhet!
Tystnad!
Bekymmerslöshet!
Delande!
Andlighet!