Svedvi kyrka är en rektangulär kyrka med spetsigt tak. Kyrkan är från sent 1200-tal.
Foto: Lena Eriksson

Några ord från kyrkoherden

uppdaterad 30 augusti

Livet börjar alltmer normaliseras i den pandemi som fortfarande pågår och som vi alla måste förhålla oss till. För Svenska kyrkans del betyder det att max 300 personer kan samlas inomhus till gudstjänst av olika slag, om man sitter på markerade platser inomhus. Så många ryms inte i någon av kyrkorna i vårt församling. Vi har markerat sittplatser som håller anvisat avstånd i alla våra kyrkor. I S:t Lars, Svedvi, Kolbäck och Berg ryms ca 50 personer med avstånd, fler om man sitter i sällskap med dem man träffar ofta. I Säby får drygt 30 plats, fler i sällskap. Var fortfarande noggrann med handhygien, att hålla avstånd samt att stanna hemma om du har förkylningssymptom!

Utomhus får man vara upp till 600 personer om man håller avstånd. Det betyder att många kan komma till våra utomhusaktiviteter vid DUVAN och S:t Larsgården.

Våra gudstjänster på söndagarna samt våra musikgudstjänster sänds via Närradion 103,7 mHz och via nätet när du vill (se nedan). Kyrkorna, utom Säby, är normalt öppna för besök under dagtid, vardagar till och med oktober. S:t Lars kyrka är öppen varje dag ca 8 – 16.

Vi hyr åter ut våra lokaler för begravningskaffe mm, eftersom man får vara max 50 personer, lite olika beroende på lokalens storlek. Svedvi församlingshem är dock fortfarande stängt på grund av renoveringsarbete.

LYSSNA PÅ VÅRA GUDSTJÄNSTER

Du har möjlighet att lyssna på våra gudstjänster på söndagar kl 11 i S:t Lars kyrka på Hallsta-Sura närradio 103,7 och via nätet när du vill. Direkt - klicka här! I efterhand - klicka härSkulle direktsändningen få störningar kan du, ett par timmar efter sändningen, alltid lyssna med god kvalité.

Må Livets Gud hålla sin hand över dig och oss alla!

Paul Hansson
kyrkoherde