Bibelgrupp med tema

Vilka var bibelns kvinnor? Vad åt man och hade måltiden någon betydelse?

När? onsdagar kl 19:15 (efter veckomässan i S:t Lars kyrka)  
Start? start 9/11 (v 45). Avslut 10/5 (v 19).  
Plats? S:t Larsgården, Hallstahammar.

Under höstens och vårens bibelgrupp kommer vi att tematiskt dyka ner i bibeln och utforska kvinnorna och maten där.

Vilka var bibelns kvinnor? Vad vet vi om dem? Tillsammans kommer vi att utforska både bibeltexter som berättar mycket om kvinnorna, och bibeltexter som kanske bara nämner kvinnorna - med eller utan namn. Vad säger alla de berättelserna till oss? Varför har de hamnat i skymundan? Det är några få axplock som vi kan komma att prata om tillsammans under hösten och våren. Under tidig sommar är vårt mål att tillsammans besöka Vadstena och Maria-
döttrarna på Heliga hjärtas kloster.  

Maten - en central roll

”Vi har varit i det land som du skickade oss till. Det flödar verkligen av mjölk och honung – se vad som växer där!” 4 Mos 13:28. Att samlas kring mat har man gjort genom alla tider, och måltiden har en central roll i många kulturer. Under fastan kommer vi att titta närmare på maten i bibeln och den värld som var deras. Vad åt de för mat och hade måltiden någon betydelse?

Efter skärtorsdagens mässa i Bergs kyrka den 6:e april, kommer vi att åka till S:t Larsgården, för att tillsammans äta en Sedermåltid. Sedermåltiden är den judiska påskmåltiden som firades när Jesus instiftade nattvarden. Vi får också möjlighet att prata om hur Jesu död på korset kopplas till nattvarden. 

Frågor/funderingar

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Simon - uppgifter nedan.

Med reservation för ändring