4/6 Drop-in-dop & vigsel

Passa på! Nu är det både drop-in-dop och drop-in-vigsel  i Uppenbarelsekyrkan. På pingstafton, lördag 4 juni från kl. 10.00 till 16.00. Lite enklare, men lika stort. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

Pingstafton lördag 4 juni kl.10.00–16.00 Uppenbarelsekyrkan

Vi ordnar festen för den stora dagen. Vi har förberett och planerat. Vi har kokat kaffet och dukat borden till fest. Det är bara att dyka upp.

Att döpas eller gifta sig kan faktiskt vara så enkelt som att enbart ta sig till kyrkan. Här står präst, musiker, vaktmästare med flera till ert förfogande och ser fram emot att fira dagen med er. Kom som ni är – själva eller med nära och kära.

För er som vill ha dop:

• Dopdräkt finns att låna till både barn och vuxna för den som vill. Det går också bra att döpas i sina vanliga kläder.
  • Personer under 18 år behöver samtliga vårdnadshavares tillstånd.
  • Eventuella faddrar behöver vara döpta – de kan självklart också döpas i samband med drop-in-dopet.
  • Dopet har ingen åldersgräns – unga och gamla i alla åldrar kan döpas.

För er som vill ha vigsel:

• Ta med legitimationer.
  • Se till att hindersprövningen är gjord hos Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg som ni tar med er. Utan giltigt intyg – ingen vigsel.
  • En av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.
  • Eventuell anmälan om namnbyte bör ha gjorts till Skatteverket.
  • Ta med en eller två ringar. (Vi har växtbaserade ringar om ni inte har egna.)

Kommande drop-in-dop

Lördag 3/9 kl. 10.00–15.00 – Kvarterskyrkan på kajen
Lördag 12/11 kl. 09.00–15.00 – Mälarhöjdens kyrka
Lördag 18/2 2023 – Gröndals kyrka

Drop-in-dop & vigsel – lite enklare, men lika stort. Vi ordnar festen för den stora dagen. Kom som ni är – själva eller med nära och kära.

Om du vill boka dop eller vigsel en annan dag

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

Boka vigsel

Här kan du boka vigsel i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera din vigsel.

Nu uppmärksammar vi dopet

Välkommen till dop i Hägersten

Nu uppmärksammar vi dopet lite extra och bjuder in till dop. Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Du kan boka dop via webbplatsen eller komma till drop-in-dop i församlingens kyrkor. Läs mer här.