Grava församling

Grava församling består av Skåre samhälle och landsbygden runt omkring. Namnet härstammar från gamla Grava socken och har anor från 1300-talet. Församlingen har en låg medelålder och en rik verksamhet för barn, unga och äldre.

Två händer uppsträckta mot en blå himmel. Solen lysen mellan fingrarna.

Friluftsgudstjänst 26 maj kl 08.00

Fira Kristi himmelsfärd med gökotta hos Rut Grenegård

Seniorgudstjänst

Tisdag 31 maj kl 11.00 i Grava kyrka

Vill du bli vår nya medarbetare?

Grava församling söker ny kyrkoherde och en ny diakon. Läs mer om tjänsterna här

Dop

Många döps som barn, men dopet är för alla, ålder spelar ingen roll. Så förälder, konfirmand eller vuxen? Läs mer om dopet här.

Konfirmation

Är du eller nån du känner nyfiken på konfirmation? Spana då in våra tester som hjälper er att välja en grupp som passar. Du vet väl att även vuxna kan konfirmeras?

Vigsel

Funderar ni på att gifta er? Ett litet bröllop utan gäster, eller ett stort med alla ni känner? Oavsett så har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi lite om vigseln och hur man bokar präst och kyrka.

Begravning

Det är alltid svårt att förlora en familjemedlem eller vän och ganska snart efter dödsfallet ställs du inför många frågor. Här får du svar på några av dem.

Verksamhet

I församlingen finns verksamhet för alla åldrar. Här finns information om våra olika grupper, körer och verksamheter samt kontaktperson till varje grupp.

COP26: Det är nu det gäller

Halvvägs in i klimattoppmötet i Glasgow hörs blandade reaktioner på de utspel och löften som hittills gjorts. Svenska kyrkan finns fortsatt på plats under kommande vecka när chefsförhandlingarna tar vid. Här kan du läsa om en del som skett under första veckan.

Församlingsbladet

Nu kan du läsa det nya församlingsbladet som gäller för maj 2022. Äldre församlingsblad finns även att ladda ner.

Kyrknytt

Tidningen Kyrknytt i delas ut till alla hushåll i Karlstads stift.

Ge kollekt via Swish

Nu kan du ge en kollekt eller annan gåva även om du inte är med i gudstjänsten

Söka stipendium/bidrag

Gäller dem som tillhör Grava församling

Så hanterar vi dina personuppgifter

enligt dataskyddsförordningen

Fairtrade

Församlingen stöttar en rättvisare värld genom att sälja produkter som är tillverkade på schyssta villkor. Passa på att ta en titt och handla när du är i kyrkan på besök.