Grava församling

Grava församling består av Skåre samhälle och landsbygden runt omkring. Namnet härstammar från gamla Grava socken och har anor från 1300-talet. Församlingen har en låg medelålder och en rik verksamhet för barn, unga och äldre.

 

 

Eldningsförbud på alla delar av Grava kyrkogård

På grund av torkan gäller nu eldningsförbud på alla delar av kyrkogården. Detta gäller alla typer av ljus och även i askgravlunden och minneslunden.
Tack för er förståelse. 

Länsstyrelsen har fattat beslut om eldningsförbud i hela Värmland. Förbudet gäller från och med onsdag 7 juni klockan 12.00 och tills vidare. Bedömningen av eldningsförbud är gjord i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s prognosunderlag. Eldningsförbudet kan komma att skärpas alternativt hävas beroende på brandrisken.

 

Avvikande öppettider på expeditionen i sommar:

v. 23 - 27 Öppet för besök måndagar kl 10.00-16.00 
     (Lunchstängt 12.00-13.30)
     Telefontid: Måndag kl 10.00-12.00 samt 13.30-16.00 
     onsdag kl 10.00-12.00
     Fredag: Stängt 
v. 28 - 31  Expeditionen tar endast emot förbokade besök
     Måndag: Stängt.
     Telefontid onsdag och fredag kl 10.00-12.00

Familjeveckor 2023

Välkomna måndag -torsdag kl 10-14, 13-29 juni.

Dop

Många döps som barn, men dopet är för alla, ålder spelar ingen roll. Så förälder, konfirmand eller vuxen? Läs mer om dopet här.

Konfirmation

Är du eller nån du känner nyfiken på konfirmation? Spana då in våra tester som hjälper er att välja en grupp som passar. Du vet väl att även vuxna kan konfirmeras?

Vigsel

Funderar ni på att gifta er? Ett litet bröllop utan gäster, eller ett stort med alla ni känner? Oavsett så har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi lite om vigseln och hur man bokar präst och kyrka.

Begravning

Det är alltid svårt att förlora en familjemedlem eller vän och ganska snart efter dödsfallet ställs du inför många frågor. Här får du svar på några av dem.

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva

Verksamhet och Gemenskap

I församlingen finns verksamhet för alla åldrar.  Här finns information om våra olika grupper, körer och verksamheter samt kontaktperson till varje grupp.

Mötet i gudstjänsten

Varje söndag firas det gudstjänst runt om i landet och du är välkommen att vara med och dela gemenskapen.

Församlingsbladet

Här hittar du månadens församlingsblad

Kyrknytt

Kyrknytt är en tidning om livsfrågor och kristen tro från Svenska kyrkan i Karlstads stift och går ut alla hushåll i stiftet. Här kan du läsa artiklar från Kyrknytt digitalt.

Fairtrade

Församlingen stöttar en rättvisare värld genom att sälja produkter som är tillverkade på schyssta villkor. Passa på att ta en titt och handla när du är i kyrkan på besök.

Ge kollekt via Swish

Nu kan du ge en kollekt eller annan gåva även om du inte är med i gudstjänsten

Så hanterar vi dina personuppgifter

enligt dataskyddsförordningen

Tipspromenad

Start 12 juni

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen