Ett nytt krematorium blir till

Följ arbetet med det nya krematoriet på Kvibergs kyrkogård i text och bild från första spadtaget till färdigt resultat.

Krematoriebygget, Kviberg sept. 2016
Krematoriebygget, 13 september 2016 Bild: Ronald Eek
Krematoriebygget, Kviberg sept. 2016
Krematoriebygget, 13 september 2016 Bild: Ronald Eek
Krematoriebygget, 4 juli 2016
Krematoriebygget, 4 juli 2016 Bild: Ronald Eek
Krematoriebygget, 4 juli 2016
Krematoriebygget, 4 juli 2016 Bild: Ronald Eek

31/5

• Asfaltering av vägen upp till minneslunden genomförs den 14 juni.
  • Sprängnings- och pålningsarbeten pågår under vecka 22 och 23!
Bygget av det nya krematoriet
24 maj Bild: Ronald Eek
Bygget av det nya krematoriet
19 maj Bild: Ronald Eek
Ny väg till minneslunden

2/5

Den 4 maj öppnas nya vägen till minneslunden. Detta innebär att den nuvarande vägen stängs av. Den nya vägen asfalteras först vecka 20.

Det provisoriska kistintaget öppnas vecka 21. Detta innebär att kistförvaringen i källaren försvinner vid samma tidpunkt.

27/4

Under vecka 17–20 pågår sprängningsarbeten. Detta innebär att vägen upp till minneslunden stundtals kommer att vara avstängd några minuter per tillfälle. Vakter kommer att reglera trafiken. Begravningsexpeditionen ansvarar för att meddela byggledningen aktuella gravsättningar som sker i de angränsande områdena till byggområdet.

Vecka 19 – Ny väg till minneslunden är klar. Skyltar som hänvisar till minneslunden kommer att behöva flyttas till ovansidan av krematoriet.

Under vecka 20–21 pågår pålningsarbeten. Tillgängligheten till krematoriet och minneslunden påverkas ej.

27/4

Ny parkering vid krematoriet på Kviberg

Från och med måndag 2 maj måste alla börja parkera på ”skorstens-sidan” alternativt på två platser på kortsidan. Samma dag den 2 maj stänger de den nuvarande vägen till minneslunden och den nya på skorstenssidan öppnas. Detta innebär att transportörerna av kistor ska in och ut på samma väg, närmast krematoriet. Det ska inte behöva uppstå något kaos.

Nybygget, gamla vägen till minneslunden på Kviberg

22/4

Byggstarten för det nya krematoriet var den 20 april 2016. Byggnationen beräknas vara klar under hösten 2017. Ursäkta stöket under byggtiden. Tack för er förståelse!

Bilderna nedan är från första spadtaget den 20 april.

Från bygget av krematoriet på Kvibergs kyrkogård
Från bygget av krematoriet på Kvibergs kyrkogård

Bilder från december 2018 när krematoriet är färdigt

Nya krematoriet på Kviberg, exteriör glasgång Bild: Hasse Jonsson