Glanshammars kyrka. Vit kyrka med svart träspånstak med gröna omgivningar
Foto: Jenny Nordström

Välkommen till Glanshammars församling, en landsortsförsamling cirka 1 mil öster om Örebro.

Vi söker bidrag till Hovsta pastorats julkalender

Vi söker filmer till Hovsta pastorats julkalender

Vi tar emot filmer från både grupper och solister, filmen får vara max 1 minut, temat är självklart JULEN. Det kan vara allt ifrån små uppträdanden med sång, dikter, bibelverser med mera till animationer/stop-motion (Stillbilder som man gör till en film) eller något helt annat. Överraska oss! (Filmen ska skickas in senast 6 november.)

Konfirmation

Funderar du över Gud eller varför det finns så mycket orättvist i världen? Eller är du bara sugen på att ha kul? Allt får plats i konfan!

Kyrkfönster från Dalhems kyrka, Gotland

Pilgrimsresa till Gotland - Guds Ljus

Pilgrimsresa till Gotland 21-23 september 2022, fullsatt, anmälan gäller nu för reservplats

Mer än du tror

I detta nummer fördjupar vi oss i påskens budskap. Vi ser också närmare på vad olika "påskiga" ord betyder och förklarar vad Stilla veckan är. Nyfiken? Läs vår tidning!

I kris och krig finns vi här för dig

Vi har levt i en pandemi en lång tid och nu befinner sig Ukraina i ett krig nära oss i Europa. Allt detta kan väcka tankar, oro, vanmakt och sorg. Vill du tala med någon finns vi här för dig. Klicka för kontaktuppgifter.

ACT SVENSKA KYRKAN AGERAR FÖR UKRAINA

Swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. Din gåva behövs!

Öppettider för Glanshammars kyrka

Välkommen måndag-fredag för en stunds ro och bön.

Ekonomiskt stöd för dig som bor i Glanshammars församling

Glanshammars församling har möjlighet att hjälpa församlingsbor med ekonomiskt stöd i särskilda situationer. Vi delar inte ut kontanter men kan hjälpa till med att betala tillfälliga utgifter.

Podcast för andlig överlevnad

Ett bidrag till samtal om tro - trots pandemi och restriktioner

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Bön

Går du ibland in i en kyrka för att tända ett ljus och formulerar din oro eller glädje över något? Just det skulle kunna vara en bön till Gud.

För vuxna

Verksamheten ställer om eller pausar helt i väntan på nya direktiv från Folkhälsomyndigheten.

En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Dopet är en fest. Vi firar att den som döps – liten eller stor – blir en del i Guds stora familj.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Vad gör Glanshammars församling?

Varför ska du vara medlem? Se vår film!

Hovsta pastorat

Hovsta pastorat ligger i utkanten av Örebro och består av Axbergs och Glanshammars församlingar. Här kan du fira gudstjänst, konfirmera dig, gå på Öppen förskola, sjunga, sticka, samtala och mycket mer. Församlingen rymmer hela livet, välkommen som det passar dig!

Integritetsskyddspolicy för Glanshammars församling och Hovsta pastorat

Glanshammars församling värnar om individens integritet och har skyldighet enligt lag att hantera personlig information på ett korrekt sätt. Läs hur Hovsta pastorat, där Glanshammars församling är en del, behandlar, lagrar och hanterar personuppgifter.

Ärkebiskop Antje Jackelén och Margaux Dietz intill står intill varandra och ler mot kameran.

Prata till punkt med ärkebiskopen

Lyssna på ärkebiskopens podcast där hon samtalar med en utvald gäst om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Här tillsammans med influencern Margaux Dietz.

Texten #Gåtillkällan på bakgrund av vatten.

Gå till källan

I tider när rykten snabbt sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits. Det kan gälla förhållandet till andra religioner, förhållandet till samhället eller vår egna kristna tro. Välkommen och tack för att du väljer att gå till källan.

Glanshammars församling är en landsortsförsamling med ca 3500 invånare som ligger en dryg mil öster om Örebro. Vi har 4 kyrkor och en F-6 skola på orten. Tack vare närheten till Örebro erbjuds ett stort utbud av kultur-, fritids- samt utbildningsmöjligheter med bl a universitet. Vi har ett väl fungerande barn- och ungdomsarbete, ett brett utbud av vuxenverksamheter, många engagerade ideella medarbetare och ett rikt gudstjänstliv.

Expeditionstider

Telefonnummer 019-20 93 00