Närbild på en lysande adventsstjärna.
Foto: Alex & Martin /Ikon

Gislaveds pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Anderstorp, Bosebo, Burseryd, Gislaved, Norra Hestra, Villstad, Våthult och Västbo Sankt Sigfrid. Vill du veta mer om varje kyrka så finns en liten film att lyssna på, du hittar länken längre ner på sidan. En levande kyrka i tiden - öppen och välkomnande - dit alla kan komma oavsett var man befinner sig på trons väg.

Foto: Jonas Tobin /Ikon

Välkommen till våra gudstjänster
Tredje söndagen i Advent - 11 december

10.00 Mässa, Burseryds församlingshem. Johnsson.

10.00 Mässa, Norra Hestra församlingshem. Bäckman.

10.00 Mässa, Smålandsstenars kyrka. Hullfors.

10.00 Familjegudstjänst, Ås kyrka. Jarl. Julavslutning för alla barn- och ungdomsgrupper, servering.

11.00 Familjegudstjänst, Gislaveds kyrka. Mayïm och Kastberg. Luciatåg med förskolan, Kyrkis och Stor och liten.

14.00 Familjegudstjänst, Anderstorps kyrka. Bäckman. Luciatåg av barngrupperna och förskolan.

14.00 Psalmsångsgudstjänst, Bosebo kyrka. Mayïm. Vi sjunger in julen tillsammans

18.00 Adventsgudstjänst, Södra Hestra kyrka. Johnsson. Kenneth Benjaminsson och kyrkokören Glädjen. Glögg och pepparkakor.

18.00 En traditionell julkonsert, Villstads kyrka. Hullfors. Kyrkokören, Rebecka Svanberg sopransolist samt Kammarorkester under ledning av Ricky Burton.

18.00 Musikgudstjänst, Öreryds kyrka. Mayïm. Sång och musik av Lena Magnfält, Katarina Löf och Lars Palmers. Kyrkliga sykretsen har ett marknadsbord med försäljning av lite alster, servering av korv med bröd

En dag om ACT Svenska kyrkan

Lördag 10 december kl. 12.00 i Gislaveds församlingshem.  Tyvärr blir det ändring av program, Erik Lysén kan ej medverka som vi annonserat om tidigare. Läs mer om dagen här!

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en gåva i julklapp eller som present i advent istället för en blomma.

Lediga tjänster

Här hittar du information om lediga tjänster i Gislaveds pastorat

Gudstjänster i församlingshemmen

För att spara på energin stänger vi nu 17 av våra 19 kyrkor och flyttar våra gudstjänster till församlingshemmen. Läs mer här!

Bibelstudium över Markus evangelium

Välkommen att vara med på lite fördjupning i Markus evangelium! Anna-Karin Gabrielsson presenterar texterna och funderar lite kring dem. Vi får också lite experthjälp i form av Göran Larsson, präst i Svenska kyrkan som har ägnat sitt liv åt studier av judendomen, Gamla testamentet och andra judiska skrifter samt den judisk-kristna dialogen. Välkommen att vara med!

18 anledningar att vara medlem.

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Barnhänder

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Filmer om kyrkorna i Gislaveds pastorat

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor. Klicka här för att komma till filmerna!

En liten snögubbe står i sandöken.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Rösten som ropar i öknen bärs av övertygelse, av ett hopp som går bortom allt rimligt hopp, av en styrka som är större än en människas tilltro till sig själv." Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund

Valresultat

Här hittar du valresultat för kyrkovalet 2021

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor.  Klicka här för att se filmer om våra kyrkor

 

Kyrkans hus

Här hittar du våra öppettider, telefonnummer, besöks- och postadress. Välkommen!

Kyrkogårdarna i Gislaveds pastorat

Här hittar ni kyrkogårdsbladet som innehåller information om kyrkogårdarna i Gislaveds pastorat

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Ny app för barn om kyrkan

Svenska kyrkan har lanserat en app för barn. Genom interaktiva lek- och spelmoment får barn i förskoleåldern möjlighet att upptäcka kyrkorummet och lära sig mer om Svenska kyrkans tro och traditioner. Appen heter Kyrkan och är gratis att ladda ner och finns där appar finns. När barnen öppnar appen Kyrkan kommer de till just en kyrka, där de kan ringa i klockorna och hälsa på kyrktuppen. Genom ett klick kommer de in i kyrkan och kan se på film, tända ljus eller möblera om i scenen för Jesu födelse på altartavlan. I appen finns också tre korta filmer som berättar om vad som händer i kyrkan vid en begravning, en vigsel och vid ett dop.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Swish

Betala och ge kollekt med mobilen Swish är en mobiltjänst och ett komplement till kontanta betalningar som Gislaveds pastorats åtta församlingar erbjuder. Du kan ge kollekt och betala för t ex kyrkkaffe eller inköp från bokbordet via Swish.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.

Digitala sändningar

Nedan hittar ni våra digitala morgon- och kvällsandakter, bibelstudium. Välkommen att delta!

Morgon- och kvällsandakt

Måndagen den 31 maj gjorde församlingsherde Anders Hullfors sin sista digital andakt för denna gången. Nu när vi äntligen kan öppna upp våra kyrkor så är ni välkomna till våra gudstjänster. Morgon- och kvällsandakterna kommer att finnas kvar på vår hemsida. Klicka här för att komma till andakterna.

Bibelstudium över Markus evangelium

Välkommen att vara med på lite fördjupning i Markus evangelium! Anna-Karin Gabrielsson presenterar texterna och funderar lite kring dem. Vi får också lite experthjälp i form av Göran Larsson, präst i Svenska kyrkan som har ägnat sitt liv åt studier av judendomen, Gamla testamentet och andra judiska skrifter samt den judisk-kristna dialogen. Välkommen att vara med!

Söndagens gudstjänst

Nu när vi öppnar upp våra kyrkor för gudstjänster kommer vi inte längre att spela in några digitala gudstjänster. Du kan hitta alla våra tidigare inspelade gudstjänster här. Klicka här och scrolla sedan ner för att se gudstjänsten.

Helgmålsbön

Nu ringer klockorna in helgen - välkommen att lyssna till helgmålsbön. Nu när vi öppnar upp våra kyrkor för gudstjänster kommer vi inte längre att spela in helgmålsbön. Du kan hitta alla våra tidigare inspelade helgmålsböner här.

Veckans psalm

En gång i veckan presenterar vi veckans psalm här på hemsidan. Välkommen att sjunga med! Klicka här och scrolla ned för att se filmen.

Anderstorps församling

Läs mer om Anderstorpsförsamling genom att trycka på länken nedan.

Gislaveds församling

Gislaveds församling kallades före 1951 Båraryds församling och i Båraryd ligger fortfarande den gamla moderkyrkan. Gislaveds församling har i dag 2 kyrkor och 1 kapell. Det är Gislaveds och Båraryds kyrkor, samt Gyllenfors kapell.

Bosebo församling

Varmt välkommen att delta i våra olika gudstjänster! Se i våra predikoturer eller på anslaget vid församlingshemmet.

Våthults församling

Varmt välkommen att delta i våra olika gudstjänster! Se i våra predikoturer eller på anslaget vid kyrkan.

Norra Hestra församling

I norra delen av Gislaveds pastorat hittar du Norra Hestra församling. Församling har 4 kyrkor. Läs mer om verksamheten i Norra Hestra i länken nedan.

Burseryds församling

I södra delen av Gislaveds pastorat ligger Burseryds församling. I församlingen finn 4 kyrkor. Läs mer om församlingens verksamhet i länken nedan.

Villstads församling

Villstads församling har 2 kyrkor, Villstad och Smålandsstenar. Du kan läsa mer om församlingens verksamhet i länken nedan.

Västbo Sankt Sigfrid

Västbo Sankt Sigfrids församling har 3 kyrkor, Reftele, Kållerstad och Ås. Läs mer om församlingens arbete i länken nedan.