Vit urna till ceremoni
Foto: Ronald Eek

Urnor till ceremoni

I samband med ceremoni i våra kapell kan man låna en urna i vitt eller ek.

Vi erbjuder utlåning av urnor för begravningsceremoni/-akt med urna. Det är ingen kostnad för utlåningsurna och den bokas i samband med bokningen av begravningsceremonin. Utlåningsurnor finns i alla våra kapell (bortsett från Ambjörnhagen) och får endast användas i kapellen. Ceremoniurnan får alltså inte följa med ut till graven.

Vid gravsättning i minneslund används urna i brun kartong. Vid gravsättning i askgravlund används urna i vit kartong. Önskas akt med urna i något av våra kapell eller ceremonilokaler kan en ceremoniurna lånas utan kostnad. Ceremoniurnorna är antingen i vitmålad trä eller ek.

Måtten på urnorna är följande:

Botten är kvadratisk, varje sida är 24 centimeter. Diagonalen i botten är 34 centimeter. I toppen är varje sida 30 centimeter och diagonalen på toppen är 42 centimeter. Urnorna är 33 centimeter höga.

Urna i ek
Urna i ek till ceremoni Foto: Ronald Eek
Vit urna till ceremoni
Vit urna till ceremoni Foto: Ronald Eek

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, gravvisning, bokning av kapell, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 vardagar kl. 10-12 och 13-15 för hjälp med frågor kring begravning. Du kan också skicka e-post till gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs kyrkogård, vi har öppet för besök vardagar kl. 09-12 och 13-15.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg

Postadress: Box 1526, 401 50 Göteborg