Forshaga-Munkfors församling

För dig - hela livet.

Närbild på en liten flicka som tittar på några figurer i en julkrubba

Julgåvan 2022

Barnfamiljer som har en svår ekonomisk situation och inte har råd att fira jul kan ansöka om Julgåvan 2022 hos Forshaga-Munkfors församling. Julgåvan gäller främst familjer med barn under 18 år.

Aktuellt i församlingen

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Välkommen till kyrkan i juletid

Fira julen i kyrkan! Här kan du läsa om helgernas alla händelser, från första advent till trettondedag jul. Välkommen till en jul i gemenskap!

Två barn leker med dockorna i julkrubban.

Var med i julspelet!

Julspelet i Ransäter är en gammal tradition, där barn gestaltar julens berättelse i teater och sång. Alla barn är välkomna att vara med!

Skattkistan

Skattkistan i Munkfors är fylld med barnkläder och leksaker. Till Skattkistan är barnfamiljer varmt välkomna för att hämta barnkläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter.

En vuxen och ett barn lägger pussel tillsammans.

Öppen mötesplats

För alla åldrar! Onsdagar i Forshaga församlingshem. Himlakul en gång i månaden.

En musikant spelar dragspel utomhus.

Allsång med fika

Välkomna på Allsång med fika på vardagskvällen. En torsdagen i månaden i Övre Ulleruds kyrka.

Mötesplatser för barn, unga och vuxna

Lekande barn

Barn | Ungdom | Konfa

Här finns utrymme för dig, lek, sång, samtal, kreativt skapande och kompisar.

Andlighet | Gemenskap | Körer

Välkommen till församlingens verksamheter för vuxna!

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Kontakt och information om församlingen

Här kan du kontakta församlingsexpedition, kykogårdsförvaltning samt medarbetare i församlingen.

Kyrkogårdsförvaltningen

När du undrar över en gravplats, gravskötsel eller har andra frågor som rör kyrkogården.

Besök kyrkorna

Församlingen har fem vackra kyrkor. Vi ser fram emot ditt besök!

Stölder på Munkfors kyrkogård!

Stölder av bl.a. gravdekorationer, blommor och ljung har skett på Munkfors kyrkogård. Är du en av de drabbade vill vi gärna att du hör av dig till någon av våra kyrkogårdsarbetare eller till kyrkogårdsförvaltningen på telefon 054-87 55 50.

En björkallé.

Leva vidare

Livet blir sig aldrig likt när någon vi står nära dör. Det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra i samma situation.

Vi finns där för dig

Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Våra präster och diakoner lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Tveka inte att höra av dig. Du kontaktar en präst eller diakon via telefon eller mejl.