Foto: Ewa Almqvist /Ikon

Forshaga-Munkfors församling

För dig - hela livet.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Aktuellt i församlingen

Vi lyssnar på dig

Kyrkans SOS finns för dig när du behöver prata! Vi är en allmän samtalsjour via telefon och digitala brev, bemannad av volontärer, och dels med två målgruppsinriktade verksamheter, Nätvandrarchatten och Regnbågslinjen. Klicka här för mer information.

Påskkör för barnen

Inför påsk övar vi några sånger tillsammans som vi sen sjunger tillsammans med vuxenkören i gudstjänsten på påskdagen. Kom och var med!

Gryning med soluppgång bakom skogen. Dimslöjor dansar på sjön.

Dagretreat

Välkommen till en dag i tystnad, yinyoga och meditation.

Tacos till alla

I vår bjuds det på tacos i församlingen! Ingen föranmälan, kom och gå som det passar dig.

Predikotur i mobilen

Vill du få predikoturer skickade till dig?

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Sommarjobb på kyrkogårdarna

Nu har du som är född 2007/2008 möjlighet att sommarjobba på någon av våra fem kyrkogårdar. Ansök via formuläret senast 15 mars.

Kyrkogårdsarbetare sökes

Inför årets säsong söker vi nya medarbetare till församlingens fem kyrkogårdar. Har du ett bra driv och trivs med att vara ute och jobba i alla väder? Då ser vi fram emot att få läsa din ansökan!

Kyrkogårdsförvaltningen informerar!

2024-02-09 Nedre Ulleruds kyrka

Uppdatering - Nu är vattenläckan åtgärdad.
2024-02-01 - Just nu finns det inget vatten vid Nedre Ulleruds kyrka, sockenstuga samt ekonomibyggnaden. Vattnet beräknas vara tillbaka under nästa vecka.

2024-01-22 Samtliga kyrkogårdar

Just nu är både halkigt och mycket blött på samtliga kyrkogårdar och runt våra fastigheter. Vi jobbar för fullt med att få undan vattnet samt att sanda. Ta det  försiktigt om du ska besöka oss!

2023-11-20 Munkfors kyrkogård

Markarbeten pågår på kyrkogården. Ny el dras fram för att ersätta de gamla belysningsstolpar/armatur till de nya stolparna/armaturerna och det utökas med fler belysningsstolpar. Har ni några funderingar så är det bara att höra av sig till kyrkogårdsföreståndaren, Bo Gustafsson.

Frågor och synpunkter hänvisas till:

Kyrkogårdsförvaltningen, 054-875550
Kyrkogårdsföreståndare Bosse Gustafsson, 054-875562

Mötesplatser för barn, unga och vuxna

Lekande barn

Barn | Ungdom | Konfa

Här finns utrymme för dig, lek, sång, samtal, kreativt skapande och kompisar.

Andlighet | Gemenskap | Körer

Välkommen till församlingens verksamheter för vuxna!

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Kontakt och information om församlingen

Här hittar du kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kyrkogårdsförvaltningen samt medarbetare i församlingen.

Kyrkogårdsförvaltningen

När du undrar över en gravplats, gravskötsel eller har andra frågor som rör kyrkogården.

Besök kyrkorna

Församlingen har fem vackra kyrkor. Vi ser fram emot ditt besök!

En björkallé.

Leva vidare

Livet blir sig aldrig likt när någon vi står nära dör. Det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra i samma situation.

Vi finns där för dig

Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Våra präster och diakoner lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Tveka inte att höra av dig. Du kontaktar en präst eller diakon via telefon eller mejl.