Kyrkornas Second hand

Butiken drivs av Mälarökyrkan, Ekerö Pastorat och Färingsö församling med stöd av PMU/Interlife.

VÅRT ARBETE
Kyrkornas Second Hand drivs av Mälarökyrkan, Ekerö Pastorat och Färingsö församling med stöd av PMU/Interlife. I butiken finns förutom böcker, tidningar, möbler, kläder, inredning, elektonik, leksaker, serietidningar, porslin även ett café med bland annat hembakade bullar, saft och kaffe.

Övverskottet från verksamehten skickar vi främst genom, PMU (Pingstmissionens Utveckingssamarbete) och Svenska Kyrkans Internationella arbete.

Butiken bemannas av volontärer från församlingarna.
Tack till alla er som gör detta möjligt!

Butiken öppen: tisdagar 17.00-19.30 (fr.o.m. 25/4) & lördagar 10.00-14.00.
Inlämningen öppen: tisdagar 13.00-19.30 & lördagar 10.00-14.00.

Se Facebooksidan för aktuell information om vissa stängda dagar och annan information!

Stängt Midsommardagen lördag 24/6-2017
Sommarstängt v 29 och 30 2017

Besöksadress: Kyrkornas Secondhand, Troxhammar Gård, Färingsö, Ekerö kommun.

Med bil från Brommaplan: Kör mot Ekerö, efter Lindö tunnel, i rondellen, tag höger mot Stenhamra. Efter ca 4 km passera Färingsö Trä på vänster sida. Nästa korsning sväng höger (mitt emot golfbanan) sen direkt vänster vid vår skylt upp till stora parkeringen. Det finns även parkeringsplatser bakom huset.

Med buss från Brommaplan: Tag buss mot Stenhamra/Färingsö. Kliv av vid busshållsplats "Troxhammar". Fortsätt framåt ca 200 m till butiken, en stor röd lada.

Postadress: Kyrkornas Second Hand, Box 227, 178 23 Ekerö

Butikschef: Lotta Johnzon, lotta.johnzon@malarokyrkan.se, 08 - 560 250 60 (butiken), 0765 - 47 09 14 (mobil)

VOLONTÄR
Kyrkornas Secondhand drivs främst med volontärarbete och vi behöver bli fler! Vi söker ständigt efter glad och engagerad personal. Att jobba som volontär hos oss innebär att man är med i ett meningsfullt arbete tillsammans med bra kollegor. Vi försöker anpassa arbetstider och arbetsuppgifter så det ska passa individen.

Hör av dig till secondhand@malarokyrkan.se eller ring på tel 08-560 250 60. Då kommer du få vara med på en första träff med nya volontärer, där du får höra mer om vad jobbet innebär. Välkommen!

INLÄMNING AV GÅVOR
Hela och rena prylar och kläder emottages tacksamt. Möbler tar vi gärna emot, i mån av plats. Men vi har tyvärr inget lager. Ring gärna innan ni kommer, så ni inte åker hit i onödan.

Detta tar vi för tillfället inte emot pga av platsbrist, säsong eller att vi redan försökt sälja liknande saker och inte lyckats:

Möbler
Hörnsoffor, sängar, sänggavlar, spjälsängar, resesängar, madrasser, databord, tv-bänkar, cd-ställ, vitvaror, tv-apparater, datorer, stora högtalare, diabildsutrustning, manglar, vävstolar, trådbackar. Stora möbler tar vi gärna emot, i mån av plats.

Övrigt
Golfklubbor, golfvagnar, golfbagar, skidor, pjäxor, uppslagsverk, årsböcker, VHS-band, kassettband, däck, galgar, trasiga saker

Barnsaker
Barnvagnar, babysitter, lära gå-stolar