Vigsel – bröllop

En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Välkommen att gifta er hos oss!

I Eslöv med omnejd finns många vackra kyrkor att välja på för den stora dagen. Små och mysiga eller stora och rymliga. Planerar ni bröllop? Välkommen att gifta er i Svenska kyrkan Eslöv.

Checklista för vigsel

Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer. Det finns inte så många måsten som man tror.

♥ Fria och få ja!

♥ Undersök att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan.

♥ Välj kyrka. Kontakta församlingen där ni tänker gifta er.

♥ Ta ut hindersprövning hos Skatteverket – en kontroll av att ni inte är nära släkt eller redan gifta.

♥ Bjud in eventuellt gäster. Ni behöver minst två vittnen. (Församlingen kan bidra med vittnen).

♥ Skaffa en eller två ringar (till exempel arvegods).

Kyrka, vaktmästare, musiker och präst är gratis.

I en vigselgudstjänst ingår alltid frågor, löften, ringväxling, förbön, psalmer, bibelläsning och välsignelse. Utöver det finns stora möjligheter att göra tillägg och variera vigseln på ett personligt sätt. Vigsellöftena ska ge uttryck för bådas vilja att älska varandra i nöd och lust tills döden skiljer er åt.

Kontakta Expeditionen

– när du vill boka dop, vigsel, hyra lokal eller fråga något!

0413-34 70 00 • eslov@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Utvägen 9, 241 31 Eslöv
Postadress: Box 61, 241 21 Eslöv

Öppet: må-fr 9-15 (lunch 12.30-13)