Diakonigåvan

Genom Diakonigåvan kan du hjälpa människor i din närhet. Med pengar från Diakonigåvan ger Emmaboda Pastorat stöd och hjälp åt människor som bor och lever i våra församlingar. Swisha till 123 348 97 70

Diakonigåvan är ett sätt att hjälpa våra medmänniskor här på hemmaplan. Pengar till Diakonigåvan kommer från lokala organisationer, privatpersoner och kollekter. Ibland kommer även pengar från olika arrangemang och lotterier.

 VILKA FÅR HJÄLP AV DIAKONIGÅVAN?

Det är en blandad skara som får ta del av pengarna, det kan vara ensamstående föräldrar, pensionärer och andra som har svårt att få ihop det ekonomiskt. Många har det extra svårt kring jul och andra större helger.

 Vem som helst av oss kan hamna i en kris som gör att vardagsekonomin inte går ihop. Varje person som ber om pengar får ett samtal där vi går igenom vilka förutsättningar som finns och vem de har varit i kontakt med förut. Behovet är stort. Många trillar mellan stolarna i dagens sociala skyddsnät.

 Många som söker ekonomisk hjälp av Svenska kyrkan är rejält stukade av livet. Just hjälpen från Diakonigåvan kan vara det som gör skillnad

BIDRA TILL DIAKONIGÅVAN

Du kan ge ett bidrag till Diakonigåvan genom att swisha till 123 348 97 70   

Om du inte har möjlighet att använda swish kan du sätta in din gåva på bankgiro 696-1346, då är det viktigt att du märker insättningen med ”Diakonigåvan”.