Foto: Mona Davidsson

Nu samarbetar vi med Samhall

Nyhet Publicerad

Halmstads församling inleder samarbete med Samhall. Med start i augusti ansvarar Samhall för lokalvården på tre av församlingens förskolor.

Halmstads församling driver fyra förskolor och fram tills nu har en liten del av städningen legat på extern entreprenör, och största delen på egna anställda.
– Nu renodlar vi tjänsterna, så att kökspersonalen inte längre har städningen, säger förskolechef Jill Nielsen.
Samhall valdes ut sedan flera aktörer fått lämna anbud. Vecka 32 sker den officiella starten för Samhall, men redan i slutet av juni besökte affärschef Karin Älmeby de tre förskolor det gäller.
– Det är förstås roligt att vi kunde vara med i upphandlingen, och att det blev vi som valdes ut, säger hon.
Detta är första gången Samhall samarbetar med Svenska kyrkan i Halmstad. Men erfarenheten av att städa på förskolor är stor – det uppdraget har Samhall i Falkenbergs kommun.
– Vi vill finnas på så många arbetsplatser som möjligt, säger Karin Älmeby, och det är berikande med olika branscher. En mångfald i uppdragen är positivt för både medarbetare och kunder, och hjälper oss att matcha våra anställda på ett bra sätt.
Samhall har flera olika kvalitets- och miljöcertifieringar, bland annat är städtjänsten Svanenmärkt. Det innebär till exempel ett noggrant urval av vilka produkter som används.
– Detta ligger också i linje med vår målsättning att våra förskolor ska vara en giftfri miljö, säger Jill Nielsen.
De tre förskolor som berörs är Granbacken i Holm, Duvan och Fisken i Halmstad. På Vårhems förskola fortsätter städningen i församlingens regi.

Text: Mona Davidsson