Imse vimse spindel är ett av många välkända inslag under sångstunden i kyrkan, där Birgitta Borslöv och Åsa Ekheimer lotsar genom rörelser och text.
Foto: Mona Davidsson

Succé för öppna förskolan

Nyhet Publicerad

Öppna förskolan på Kärleken är en succé. Vecka efter vecka fylls lokalerna av små och stora människor – nu senast 23 vuxna och 29 barn. – Här är så mysigt, säger flera föräldrar.

Här finns att göra för både små och lite större barn – leksaker och material för kreativa skapelser. Foto: Mona Davidsson

Kärlekens kyrka har öppen förskola tisdag och fredag och denna termin har antalet besökare slagit rekord. Mellan femtio och sextio besökare är inte ovanligt och för att ge alla utrymme, tid och trivsel används både församlingslokal och kyrka utöver lekrummet.
i foajén står barnvagnarna på rad, små och stora skor fyller golvet.
– Vi är så glada att så många hittar hit, säger barnpedagogerna Birgitta Borslöv och Åsa Ekheimer.
De tar hand om besökarna, leder sångstunder och pratar vid fikaborden. Värdinnor och en volontär stöttar inte minst med det praktiska – förbereder fika och städar upp efteråt.
Båda fika och sångstund sker i dubbla pass, och på så sätt blir det gott om plats för alla.
En del besökare bor i närområdet, andra tar sig hit från andra stadsdelar eller orter.
Sandra Hansson och sonen August som fyller två år i maj bor på söder i Halmstad.
– Här är mysigt, det är ordning och reda och en bra sångstund, säger hon.
Samma omdöme ger Emelie Kälebo med döttrarna Saga och Ebba, och Thea Olsen med dottern Elvira. De bor i Nyatorp respektive Snöstorp, men väljer också Kärlekens öppna förskola.
Den öppna förskolan i Kärlekens kyrkhem är öppen tisdagar kl 8.30-11.30, 13.00-15.30 samt fredagar 8.30-11.30. Mer information om aktiviteter för de minsta hittar du här: www.svenskakyrkan.se/halmstad/barn-och-familj

Om ett par veckor väntas ett syskon till snart tvåårige August, berättar mamma Sandra Hansson Foto: Mona Davidsson

Text: Mona Davidsson

Emelie Kälebo och Thea Olsen, med barnen Saga, Ebba och Elvira, har en bakgrund i Ljungby respektive Hyltebruk och bor numera i Halmstad. Foto: Mona Davidsson