Kyrkans medarbetare hälsar dig välkommen!

Nyhet Publicerad Ändrad

Skandinaviska kyrkan på Cypern har fått nya medarbetare: Eva Berglund, diakon och Anders Berglund, präst och kyrkoherde.

Anders och Eva Berglund

Vilka är vi?

Vi kommer från Skuttunge, en by två mil norr om Uppsala. Där har vi bott de senaste 13 åren tillsammans med våra söner, som nu är 21 och 23 år. De flyttade in till Uppsala och vi till Cypern.

Anders har varit präst i 17 år i flera olika församlingar och även några år som flygplatspräst på Arlanda. Det här är första tjänsten som kyrkoherde.

Eva har varit diakon i drygt fem år och arbetat med både ungdomar, vuxna och äldre i Sverige. Innan dess många år med Svenska kyrkans internationella diakoni, främst utifrån vuxenpedagogik och kommunikation.

Vårt första utlandsuppdrag var på Norska sjömanskyrkan i Dubai 1989-91 och sedan var vi i Zimbabwe 1999-2002 för att arbeta med den lutherska kyrkan. De närmaste fem åren är planen att vi ska vara här på den Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa/Cypern.

Att ta över arbetet på Skandinaviska kyrkan efter Björn och Ulla Rydberg känns som en stor förmån. Under sina sju år hann de göra mycket och utveckla arbetet på olika sätt. Vi kommer till en välskött kyrka, med aktiviteter och engagemang som växt fram under åren. En kyrka som ser ut på ett sätt på sommaren och ett annat under vintersäsongen. Vi ser fram emot att lära känna alla som kommer till kyrkan, både som besökare och ideella medarbetare, för kortare eller längre tid.