Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Danderyds kyrkogård

Danderyds kyrkogård ligger främst söder och öster om Danderyds kyrka och skymtar fram mellan träden när man passerar på E 18 i riktning mot Norrtälje.

Nyhet! Just nu pågår grävarbeten på Danderyds kyrkogård för att anlägga utomhusbelysning. Vi ber om ursäkt för röran men ser fram emot en ljusare kyrkogård under den mörka tiden på dygnet.

Kända gravar i urval
Per Rådström, författare.
Lars Israel Wahlman, formgivare och arkitekt som bland annat har ritat Engelbrektskyrkan i Stockholm.
Sigge Fürst, skådespelare.

Hitta gravar
Du kan söka efter gravsatta i Danderyd på svenskagravar.se. Observara att  du måste vara relativt specifik när du söker, både när det gäller namn och gravplatsnummer. Vid sökning på gravnummer kan du inte bara skriva ”99”, utan måste ange ”0099”. Heter graven ”0099F” måste F vara versalt. Det förekommer att gravar/gravsatta inte är kopplade till gravkartan.

På Svenska kyrkans Hitta gravplatsen finns länkar till fler söksidor.

Konst på kyrkogården
Livsbåten av Torolf Engström i minneslunden.
Solblomman av Axel Wallenberg på Barnkullen.

Banérska gravvalvet
Inne i Danderyds kyrka finns det Banérska gravvalvet under golvet framför kyrkans altare. Den imponerande gravtumban, till minne av Svante Banér och hans fru Ebba Grip, finns till höger om altaret.

Källa: Känt och okänt på Stockholms kyrkogårdar, Göran Åstrand, Ordalaget Bokförlag, 1998)

Besöksadress: Danderyds kyrka, Angantyrvägen.