Danderyds kyrkogård

Danderyds kyrkogård ligger främst söder och öster om Danderyds kyrka och skymtar fram mellan träden när man passerar på E 18 i riktning mot Norrtälje.

Kyrkogården är mycket välskött med många vackra gravstenar, texter och inskriptioner.

Kända gravar i urval
Per Rådström, författare.
Lars Israel Wahlman, formgivare och arkitekt som bland annat har ritat Engelbrektskyrkan i Stockholm.
Sigge Fürst, skådespelare.

Hitta gravar
Du kan söka efter gravsatta (till och med 20170501) i Danderyd på Finn gravenPå Svenska kyrkans Hitta gravplatsen finns länkar till fler söksidor.

Konst på kyrkogården
Livsbåten av Torolf Engström i minneslunden.
Solblomman av Axel Wallenberg på Barnkullen.

Banérska gravvalvet
Inne i Danderyds kyrka finns det Banérska gravvalvet under golvet framför kyrkans altare. Den imponerande gravtumban, till minne av Svante Banér och hans fru Ebba Grip, finns till höger om altaret.

Källa: Känt och okänt på Stockholms kyrkogårdar, Göran Åstrand, Ordalaget Bokförlag, 1998)

Besöksadress: Danderyds kyrka, Angantyrvägen.