Foto: Otto Vogel

The Superstar - En show och mässa med musik ur Jesus Christ Superstar

Under våren 2019 genomfördes ett storslaget projekt i Masthuggskyrkan som utmynnande i en kombinerad mässa och dansteatersångshow.

Datum för detta arrangemang har passerat. 

Vill du veta mer om projektet så kontakta gärna Lydia Sjöberg!

Masthuggets show

Musiken ur Jesus Christ Superstar är ramverket för projektet som drar igång i januari i Masthuggskyrkan. Men, det är också den enda ram som detta community-byggande initiativ har. Vad det blir, och vilken form det tar beror helt på vilka som dyker upp på de öppna repetitionerna. Du kan alltså komma en gång, varje gång, lite då och då – ibland tillsammans med tonårsdottern, grannen eller själv.

Jag kan knappt vänta, det kommer bli så bra! Glöm resultat och prestationshets, det här är en nyfiket, kreativt och helt utan förpliktelser. Saga och jag har den konstnärliga ledningen, men vad och hur det blir är helt beroende av vilka som kommer.

Lydia Sjöberg, pedagog i Masthuggskyrkan

Saga Björklund Jönsson är regissör, kompositör och artist, och en del av scenkonstkollektivet Bataljonen. Tidigare har hon bland annat regisserat föreställningar på Riksteatern och Frölunda Kulturhus. Lydia Sjöberg är skådespelare, teaterpedagog och arbetar som församlingspedagog i Masthuggskyrkan. Tillsammans har de arbetat med ett flertal föreställningar på bland annat Stora Teatern och i samarbete med Göteborgs Stads 400-årsjubileum.  

Bataljonen
Adesso, Stadsmissionens scenverksamhet
Mastuggs församling

Vill du vara med?

Det behövs folk både på/bredvid/under scen med sång, musik, fixa kostym, rekvisita och bygga scen. Ingen av oss vet riktigt vad det blir förens vi möts, så kom! Alla repetitioner är öppna och du kan hoppa på och av projektet när som helst under tiden. 

Öppna repetitioner – Drop in, drop out

Alla datum och tider för repetitioner är inte spikade, och kommer att växa fram under projektets gång. Du kan alltid kolla aktuella datum här eller i vår kalender.

De flesta repetitionerna kommer att vara måndagar, kl. 17:30 – 20.00 och onsdagar, kl. 10.00 – 12.00, i Klingnersalen. 

Några repetitioner som är extra viktiga

  • Söndag 7 april, kl. 14.00 - 20.00
  • Måndag 8 april, kl. 17.30 - 21.00
  • Fredag 12 april, kl. 15.00 - 22.00

Show

  • Lördag 13 april, kl. 19.00 - Premiär!
  • Söndag 14 april, kl. 15.00
  • Måndag 22 april kl 18.00